Beskrivning

Tidningen Se från 1943.

Omslaget: Kerstin Sallén, student i textil i Borås.

Reportage: SE har besökt Borås och Textilinstitutet. Här utbildas morgondagens experter i svensk textilindustri. På bild: Borås-flickan Margret Johanson. Märta Lundborg. Inga Ohlin från Vintrosa. Charmige studenten Gunnar Maxe. Bodil Ewers från Danmark. Brita Hasselberg är också på bild. Hon vågar hantera maskiner, något som det annars bara är grabbar som gör. Sigurd Blohm. Karl-Olov Motin.

Reportage: SE har besökt Naturhistoriska Riksmuseet vid Frescati. Nu får vi se flera bilder från utställningarna inne i detta museum som bl a är populärt bland barnen.

Reportage: SE har fått komma in i fartyget M/S Amazonas. Nu får vi se bilder på den lyxiga inredningen. Planen är att fartyget ska användas för lyxkryssningar, när väl freden kommer.

Reportage: SE har fått tag i bilder som har smugglats ut ur kriget. På bilderna ser vi avrättningen av en ung kvinna som ansågs obekväm för den ryska ledningen. Hängningen visar på det ryska barbariet.

Reportage: SE har besökt Tyskland och nu granskar man stämningarna inom det styrande partiet, Nationalsocialisterna. SE har fått flera uppgifter om att det finns ett utbrett missnöje bland många generaler och högt uppsatta i partiet, men att man inte vågar gå emot führern Adolf Hitler. Så fort någon yppar kritik mot ledaren slår Gestapo till hårt och skoningslöst mot hans familj. Alla är därför rädda, enligt SE:s uppgifter.

Reportage: Hans Larsson kallas för "Kloke Lars". Han är professor i Lund och han är Sverige främste filosof. Nu intervjuas han. Hans Larsson avled ett år efter att den här intervjun genomfördes. Han grundade bl a den s k Lundafilosfin.

Reportage: SE har rest till Karlskrona för att träffa en unik man. Han heter Olof Gustafsson och han arbetar som borstbindare, trots att han är blind!

Reportage: Tidningen bevakar en tävling i orientering i Åkersberga. På bild Wägne Gustafsson, Birger Falk, Gunvor Löf.

Bild: Inga Zedrén från Gävle är på en stor bild i tidningen.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektsnr 627694700

Visningar 86

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 47 1943 Borås, Naturhistoriska Riksmuseet, Gunnar Maxe,Inga Zedrén,avrättning

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

352 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?