Beskrivning

Tidningen Se från 1943.

Omslaget: Erik Lindquist, skatteindrivare.

Reportage: Harry Söderman kommer från Delsbo i Hälsingland. Delsbo har haft sin beskärda del av knivbrott. Knivslagsmålen i Delsbo gjorde Harry Söderman härdad och nu har han gjort en karriär som polis, med stort rättspatos. SE har träffat honom. I reportaget får vi se hur han arbetar för att lösa kriminalgåtor. Man provskjuter vapen, undersöker pistolkulor med mera.

Reportage: Se har besökt Skrubba utanför Stockholm. Där träffade man pojkar som bygger flygplan som man kan flyga med. Bild på: Evert Skånberg, 14 år m fl.

Reportage: I Stockholm finns det ett hemligt museum. Det handlar om ett museum dit allmänheten inte har tillträde. Det handlar om Kriminalmuseet. SE har besökt det. På bild ser vi fröken Ulla Görlander. Hon arbetar på museet.

Reportage: Björn Prytz är Sveriges ambassadör i London. SE träffade honom där. På flera stora bilder visar tidningen också upp hans vackra dotter. Hon heter Agneta Prytz och hon är skådespelare. Hennes karriär inleddes som balettflicka hos Karl Gerhard.

Reportage: Arbetarrörelsen har precis vunnit en seger. Man har fått igenom förslaget om åtta timmars arbetsdag! Lantbrukarna som SE pratar med är dock tveksamma. "Vi har 16 timmars arbetsdag, även på helger", säger de.

Reportage: Tidningen har träffat en "klok gumma". Hon bor i ett litet samhälle norr om Malmö och hon tar emot patienter från hela landet. En mor kom dit och var orolig för att hennes barn kissade på sig i sängen. Kloka gumman uppmanade modern att koka en levande mus. Sedan, när musen hade dött, skulle modern ge musvattnet till barnet att dricka. Och se! Det lilla barnet slutade att kissa på sig!

Reportage: SE har träffat Erik Lindquist. Han jobbar som skattmas i Stockholm. Nu förklaras hur han går till väga för att avslöja skattesmitare.

Reportage: Gertrud Strid arbetar som modist, ett populärt yrke bland kvinnor. SE intervjuar henne.

Reportage: Erik Nyström är ny hamndirektör i Stockholm. Han är 51 år och nu intervjuas han.

Bild: Kajsa Sjösteen är på en helsidesbild i tidningen. Hon vill bli Sveriges första kvinnliga diplomat, säger hon.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektsnr 628184374

Visningar 46

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 9 1943 Ulla Görlander, Björn Prytz, Gertrud Strid, Evert Skånberg, Sjösteen

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?