Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1947.

Omslaget: Konst av Diego Rivera.

Reportage: Veckojournalen har träffat målaren Diego Rivera från Mexiko. Han gör stor succé just nu med sin säregna stil. Det är Ingrid Nylin som har rest till Mexiko för att träffa Diego Rivera.

Reportage: Vem är egentligen Sveriges mest attraktive man? Veckojournalen lät några kvinnor ge sin åsikt om vilka kända karlar i Sverige som de finner allra mest attraktiva. Sven Jerring är mycket omtyckt bland damerna och han placerar sig högt upp. Det gör även Frans G Bengtsson eftersom han är kärvt maskulin och samtidigt lärd. Professor The Svedberg är också attraktiv, liksom flyggeneralen Bengt Nordenskiöld eftersom han ser så bra ut. Här beskrivs de personligheter och utseenden som kvinnor tycker om just nu, på 1940-talet.

Reportage: Efter att ha tjänstgjort i andra världskriget valde amerikanen Paul Dampsey, 29 att bosätta sig i Stockholm för att studera arkitektur. Nu skriver han i tidningen om sina upplevelser som amerikan i Stockholm och hur mycket läraren Tore Wikström på KTH har betytt för honom. Tore Wikström har diskvattenfärgat hår och blå ögon, skriver Paul Dempsey. Han är så svensk som det bara går!

Reportage: 1919 träffade Marika Stiernstedt Aleksandr Kerenskij, en intressant gestalt under den ryska revolutionen 1917. Nu berättar hon om det mötet.

Reportage: Reportern Karin Österling har rest runt med bil i Sydamerika. Nu berättar hon om den strapatsrika färden.

Reportage: Skottland klarade sig relativt oskatt i kriget. Nu är frågan om de kommer att kräva självständighet från Storbritannien? Sven Bergström skriver om Skottland och skottarna.

Reportage: Veckojournalen skriver om stroke, eller slaganfall. Här förklaras vad det är och det berättas om alla stora män som har slutat sina dagar i ett slaganfall.

Bild: Briten Schartau är på bild. Hon har nämligen gift sig med jägmästare Mats Schartau i Äppelviken.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 623721469

Visningar 66

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 22 1947 Diego Rivera, stroke, Briten Schartau, Skottland, Aleksandr Kerenskij

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?