Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1961.

Reportage: FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld har fått sin begravning. Kroppen har transporterats hem till Uppsala, staden han kom ifrån. Bild på likbilen med Uppsala Domkyrka i bakgrunden. Vägen kantas av sörjande svenskar. Flygbild på kortegen som kör mot Uppsala centrum på den väg som numera bär namnet Dag Hammarskjölds väg. På bild ser vi hur bönderna i Uppland stänger av sina traktorer, tar av sig mössan och sedan tar en tyst minut i samband med att kortegen passerar dem på landsvägen. Hela Sverige har sorg.

Reportage: Från jordfästningen i Uppsala Domkyrka. Alla de kungliga var där. Landshövding Bo Hammarskjöld. Ärkebiskop Eidem.

Reportage: Bild på när kistan sänks ned invid den stora gravstenen i Uppsala.

Reportage: Svenskarna har aldrig haft det så bra som nu. Vi har byggt en välfärdsstat! Samtidigt undrar många i arbetslivet om de verkligen ska känna sig som robotar på ett kontor? Idun intervjuar pastor Ludvig Jönsson om monotona skrivbordsuppgifter och läget i Sverige idag. Många sekreterare känner sig som ett bihang till skrivmaskinen. De har blivit skrivmaskinsflickor, varken mer eller mindre. Kommer det att vara så här även i framtiden, undrar Idun.

Reportage: Luciano Frati är källarmästare i Stockholm. På bilden ser vi även hans hustru Ingegärd Frati. De bor i en pampig våning på Östermalm. Nu visar de hur den är utsmyckad.

Reportage: Ett antal svenskar fotograferas och tillfrågas om sina glasögon, vad de tycker om dem och varför de bär dem. På bild ser vi: Gunilla André, 13 år. Margareta Rydbäck, 17 år. Maud Essen-Möller, 19 år. Johan Paléus, 14 år.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 605835633

Visningar 365

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun nr 19 1961 Dag Hammarskjöld begravning, Luciano Frati, Johan Paléus

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

375 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?