Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1961.

Omslaget: Jacqueline Kennedy som just nu befinner sig på officiell resa i Europa.

Reportage: Idun har besökt Strömstad. Översiktsbild på hamnen i Strömstad. Bild på de gamla träkåkarna i centrum. Idun hoppas att ingen politiker får för sig att riva dem! Bild på unga mammor som vandrar med barnvagn genom Strömstad. Bild på fiskargubbar. På vintern bor det 4 000 personer här men sommaren närmare 20 000! Bild på byggnader i stan. Tidningen träffar borgmästaren i Strömstad. Han heter J G. Olsson. Man hälsar på i restaurangen "Skagerack" belägen vid Societetsparken. Tidigare hette restaurangen "Societeten". Stadshotellet i Strömstad ägs av Allan Mülich- Han driver även Laholmen. Bild på Majken Aléx. Hon är ordförande för Röda korset i Strömstad. Hon är gift med rektorn i Strömstad, Sigurd Aléx. Man uppmärksammar också Hilma Svedal. Hon är något av en legend i Strömstad. Hon har nämligen skapat "Alaska", det unika stenparadiset på Nordlångön. På Norra Hamngatan bor överstelöjtnant Richard Lundgren. Man hälsar på och ser hur han bor.

Reportage: Jacqueline Kennedy har träffat sin sovjetiska motsvarighet Nina Chrustjev i Schönbrunn, Österrike. De kunde inte vara mer olika. Jackie Kennedy är något av det mest glamourösa vi har. Nina Chrustjev å sin sida har visphår i nacken och hon är knubbigt hemsöt, skriver tidningen. Idun har bilderna. I detta längre reportage skildras toppmötet mellan stormakterna, och i synnerhet de båda första damerna.

Reportage: Moderna Muséet i Stockholm har en mycket uppmärksammad utställning som heter "Rörelser i konsten". Idun var där. På bild ser vi Gunnel Almgrén, 18 år. Monica Hägg är 19 år och nybliven studentska. Även hon är på bild. Gunilla af Klintberg är på bild. Hon extrajobbar just nu på Moderna. Bild på besökaren Björn Malmström, 15 år.

Reportage: Unga och vackra Alice Timander har beskrivits som en "premiärtokig fjolla". Nu intervjuas hon i Idun.

Reportage: Sture Linnér är nyutnämnd chef för FN i Kongo. Idun träffar honom på ett lyxhotell i Kongo. På bilderna ser vi hur hans privata kock serverar honom mat samt övrigt tjänstefolk.

Bild: Katarina Polheimer och Lennart Polheimer har klarat studenten vid Örebro tekniska läroverk. Nu är de ingenjörer! Dessutom är de föräldrar till ett litet barn. Alla tre är på bild.

Bild: Syskonen Elisabet Dillner och Johannes Dillner har båda promoverats i Uppsala.

Bild: Fler nyblivna doktorer på bild: Ruth Sävhagen, Birgit Thilander och Kerstin Orstadius.

Bild: Svenska Handelsbanken har haft bankriksdag. På bild ser vi: Britta Boström från Luleå. Mika Wetterberg från Kalmar. Lena Vetterud från Borås. Märta Melin från Djursholm. Ingeborg Hedensjö. Dagny Derwinger.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 605473138

Visningar 427

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun nr 25 1961 Strömstad, Jackie Kennedy, Alice Timander, Sture Linnér, Kongo

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

388 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?