Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1939.

Reportage: Villa Adolfsberg heter en vacker gammal herrgård i Stockholm, på Kungsholmen. Tidningen besöker gården och får komma in till dem som bor där. Här bor advokat Axel Hemming-Sjöberg och hans familj. Vi ser hela familjen på bild och hur det ser ut i några av rummen. Nu är herrgården hotad. Enligt planen ska enorma höghus resas här på Marieberg och då är det risk för att Villa Adolfsberg jämnas med marken! Tidningen dokumenterar villan, utifall den snart skulle försvinna.

Reportage: Ebba Steffanson är 17 år och hon är något så unikt som en kvinnlig skeppare! Idun har träffat henne. Hon är en riktig praktflicka, skriver tidningen och nu berättar hon om sin tillvaro. Ebba Steffansson är uppvuxen på Forsvik, Ingarö. Nu väcker hon häpnad för att hon är kvinna och skeppare. På bild ser vi också de övriga i familjen Steffanson.

Reportage: Berit Spong är författare. Nu skriver hon om lycka i tidningen. Vad är egentligen lycka? Berit Spong vet.

Reportage. Torsten Winge och Märta Ekström har varit på konstutställning. Nu har de fångats på bild medan de beundrar konstverk. Texten handlar om varför konstnärer kan måla ett och samma motiv så oerhört olika.

Reportage: Mickey Rooney har charmat en hel värld. Han är 19 år och en otroligt charmig komiker på film. Tidningen publicerar flera bilder på Mickey Rooney omgiven av vackra flickor. Här berättas om fenomenet Mickey Rooney.

Bild. Friherre Eric Åkerhielm har gift sig med Astrid Ekenberg. Nu poserar paret tillsammans med sina glada barn på bild.

Bild: Avdelningschefen Oskar Seifert från Malmö har gift sig med Barbro Jonsson, dotter till professor Tor Jonsson i Djursholm. Bild på dem.

Bild: Olle Barr är doktor. Nu publicerar tidningen en bild på honom och hela hans familj.

Bild: Alfons Lönell är godsägare i Björnlunda utanför Gnesta. Nu publicerar tidningen en bild på alla hans barn, uppklädda och redo för fotografen! De heter Curt Lönnell, Lennart Lönnell, Jarl Lönnell, Britt-Karin Lönnell, Barbro Lönnell, Synnöve Lönnell.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 616680231

Visningar 174

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 10 1939 Villa Adolfsberg, Ebba Steffanson, Lönnell, Mickey Rooney,Olle Barr

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

392 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?