Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Veckojournalen har träffat Ebba Bonde, eller Ebba Wallenberg som hon tidigare hette. Hon fyller 50 år nu men hon blev rikskänd redan som 25-åring. Hon var då ung, vacker och rik - dessutom grevinna! För Veckojournalen berättar Ebba Bonde hur hon levde innan hon gifte sig, på den tiden då hon hette Ebba Wallenberg. Hon är dotter till förmögne Marcus Wallenberg. Hon växte upp på Strandvägen i Stockholm och som barn fick hon aldrig röra sig längre bort än till Riddargatan. I den här intervjun får vi en inblick i hur det var att växa upp i en av Sveriges rikaste familjer för 100 år sedan. Samtidigt visar Ebba Bonde på bild hur det ser ut i hennes överdådiga våning idag.

Reportage: Anna Johansson-Visborg är något så ovanligt som byggmästare och kvinna! Tidningen har träffat henne. Hon tar emot Veckojournalen i sin vackra bostad på Majvägen i Äppelviken.

Reportage: Veckojournalen har besökt Norge för att studera hur återuppbyggnaden av landet ser ut efter kriget. På hotellen har de papperslakan, men det finns rinnande vatten! I jämförelse med Stockholm är butikerna tomma i Oslo. Här finns inte mycket att köpa. Men befolkningen i huvudstaden är förvånansvärt välklädd, står det i den här tidstypiska rapporten.

Artikel: Vasateatern i Stockholm har fyllt 60 år. Veckojournalen var med på firandet. På vimmelbilderna ser vi: Martha Lundholm, Anders Henriksson, Anna Norrie, Max Hansen, Sandro Malmquist, Aino Taube m fl.

Bild: Bo Hagy är fänrik. Nu har han gift sig med Barbro Hagy. Tidningen publicerar en bild på paret.

Bild: Siv Gylter är på bild. Hon har nämligen gift sig med löjtnant Jan Erik Gylter.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 621243584

Visningar 120

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 45 1946 Ebba Wallenberg, Anna Johansson-Visborg, Bo Hagy, Siv Gylter

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?