Beskrivning

Tidningen Femina från 1955.

Reportage: Rossvald Riminge bor på gården Fågelhamn. Han är en unik morfar därför att han sköter hushållet. En morfar som sköter hushållet! Tidningen har träffat Rossvald Riminge (han hette tidigare Rossvald Svensson men har döpt om sig till Rossvald Riminge). Han är släkt med Harry Brandelius. På bild ser vi även Harriet Riminge, Catarina Riminge, Christer Riminge.

Reportage: Tidningen har fått komma hem till en fantastisk villa där Helge Sandström bor. Villan är belägen i Laholm. Den moderna och rymliga villan är ritad av arkitekt Svend Bögh-Andersen. Så ser det ut i de olika rummen.

Reportage: Femina har också hälsat på hemma hos Carl-Harry Stålhane och Birger Kaipiainen. De är båda konstnärer vid Rörstrand i Lidköping. Så ser det ut hemma hos dem.

Reportage: Civilingenjör Johan Beyer och hustrun Barbro Beyer har också fått besök av Femina. Deras hem är mycket stilfullt. De arbetar båda vid Orrefors glasbruk.

Reportage: Femina har samlat några unga människor för att diskutera kärlek och äktenskap. På bild ser vi dem som deltar: Erik Stening och Karin Stening. Gilbert Hansén och Ingalill Hansén. Arne Norberg och Synnöve Norberg. Bengt La Motte och Ingrid La Motte

Reportage: Vad ska man göra om man har ett defekt barn? Femina skriver om den brännande frågan: ska modern ha det defekta barnet kvar i hemmet och sköta det efter bästa förmåga, eller bör modern i stället lämna bort barnet på institution?

Artikel: Mina Svensson bor i Kilafors. Nu hyllas hon med en bild och en text i Femina. Mina Svensson är 75 år och hon är mycket självuppoffrande och hon tänker på sina nära och kära innan hon tänker på sig själv. Mina Svensson är fantastisk!

Artikel: Gertrud Fridh agerar just nu striptease-dansös hos Alléteatern. Bild på Gertrud Fridh. Hon är gift med tandläkare Arne Wilkers. Dottern heter Pamela Wilkers.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 625896946

Visningar 78

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 40 1955 Rossvald Riminge, Bengt La Motte, Stålhane. Johan Beyer

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?