Beskrivning

Tidningen Femina från 1955.

Reportage: I Leksand lever traditionerna kvar. Femina skildrar ett traditionellt bröllop i Leksands kyrka. Det är Anna Kristina Backman som gifter sig med Pellas Göte Andersson. Bröllopen här i Dalarna skiljer sig en del från resten av landet. Bruden härstammar från Knisgården i Tibble. Brudgummen kommer från Pellasgården i Siljansnäs. Middagen intas på Greens hotell i Tällberg. En fin skildring av ett bröllop i Dalarna, i ord och bild.

Reportage: Anna Lisa Heltes bor i Växjö, i en vindsvåning där. Nu får Femina komma in i hennes hem och ta bilder på de olika rummen. Anna Lisa Heltes arbetar som lanthushållarlärarinna.

Reportage: Gerda Andersson har uppfunnit "Gerda Andersson-kakan", en särskild ostkaka som håller på att bli populär i Småland. Femina träffar Gerda Andersson. Sonen heter Börje Andersson och han är 15 år. De bor i Valbäcken utanför Eksjö. Bild även på dottern Gunvor Andersson.

Artikel: Britta Eriksson från Holsåker utanför Dala-Floda är på bild. Nu hyllas hon i en text. Hon vårdar sin svårt sjuke bror, samtidigt som hon tar hand om en gård. Trots mycket slit är hon alltid glad och hon sprider mycket värme kring sig! "Jag gör bara min plikt", säger hon.

Annons: Helsida: La Rita, läskedryck med apelsinsmak.

Samt: Vackra tidstypiska modebilder, m.m.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektnr 632166106

Visningar 46

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 29 1955 Leksand, Pellas Göte Andersson, Anna Lisa Heltes, Holsåker

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

381 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?