Beskrivelse

Oversat af

Doroteablomma Harlequin Mix är en lättodlad sommarblomma som lyser upp rabatten. Blommorna är vanligtvis intensiva i färgerna: gula, laxfärgade, rosa, orange och röda., men den här blandningen har blommor i nedtonade varianter av färgerna. Några blommor är tvåfärgade.

Tål torka mycket bra. Passar därför fint i stenpartier eller i sandiga jordar där de blommar ymnigt och täcker jordytan väl. Lockar till sig fjärilar.
Förodla inomhus i såjord. Mörkergroende, täck fröerna med ett tunt lager jord eller vermikulit. För att säkerställa att inget ljus tränger in kan man vira in hela sådden i mörk plast till dess att fröna grott. Håll jorden relativt torr. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Kan även odlas som krukväxt inomhus. I lägre odlingszoner passar doroteablomma än bra att direktså i slutet av maj.

Påsen innehåller cirka 550 frön (1g).

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar.

Varenr. 551070582

Visninger 904

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Stor doroteablomma 'Pastel' torktålig och blommar länge. Lättodlad!

Pris

21 SEK

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Virksomhed

Topsælger

2 728 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?