Beskrivelse

Oversat af

På engelska heter den här blomman ”Moss Rose” och det är precis så den ser ut, som dubbelblommande rosor på kuddar av mossa. Blommorna, i intensivt rosa, gula, röda och orange nyanser, lyser upp rabatter, krukor och lådor från juni till september. Höjd: 12-15 centimeter.

Förodla inomhus i såjord i mars-maj.Fröna är ljusgroende: Tryck försiktigt lätt ned fröna på den fuktade jordytan. Lägg över gladpack, som du gjort luftningshål i . Placeras varmt cirka 22-26 grader. När fröna grott vill de ha fortsatt ljust l och gärna något svalare 18-22 grader. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Praktportlak vill ha sol och trivs bäst i väldränerad jord.

Påsen innehåller omkring 4500 frön (0,5g).

Grobarhet i laboratorietest: 75%.
Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger lite mer än vanligt. Därför kan portot bli lite högre än normalt.

Varenr. 604384032

Visninger 902

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Praktportlak, rosor på en bädd av mossa! Många frön!

Pris

29 SEK

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Virksomhed

Topsælger

2 719 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?