Nu kan du donera till en insamling när du säljer på Tradera

Har du någon gång pantat burkar och skänkt panten till en insamling? Det har vi – och det inspirerade oss att skapa en tjänst där cirkulär shopping kan stötta välgörenhet. Nu lanserar vi Donera med Tradera, en funktion som gör att du kan välja att donera pengarna från en Tradera-försäljning till en insamling. Grymt va?

Sedan 2017 har Traderas användare tillsammans donerat över 35 miljoner kronor till välgörenhet genom att shoppa på Tradera och det är vi otroligt stolta över! Vi vet att ni brinner för välgörenhet lika mycket som vi och därför var valet att utveckla Donera med Tradera lätt. Den nya funktionen gör det ännu enklare att bidra till en insamling genom att donera pengarna när du säljer en vara. Redan från start finns 140 olika insamlingar anslutna så du kan enkelt välja vilken just du vill stötta.

Vår första stora kampanj är Cancerfondens Rosa Auktioner. Tänk om dina prylar kan säljas på Tradera och generera bidrag till cancerforskningen! Kan försäljningen av en Nittsjö-vas både glädja en ny köpare och leda till att cancerforskningen gör nya framsteg? Med Donera med Tradera ser vi en dubbel vinst. Din stickade tröja kan komma till någon som länge sökt efter just den modellen, och förtjänsten från försäljningen kan gynna en insamling.

Här nedan visar vi hur du kan skapa en annons till förmån för just Cancerfonden. Tillvägagångssättet är detsamma för alla insamlingar.

Så här funkar det!

Skapa en annons precis som vanligt:
Att skapa en annons där pengarna doneras går till på i stort sett samma sätt som i vanliga fall. 

  • Klicka på skapa annons.
  • Lägg till bilder och beskriv varan.
  • Väj sedan Donera till.

Här kan du välja den insamling du vill stötta. 

Fortsätt med att välja frakt. När varan säljs får du pengar för frakten, så det är inte något belopp du behöver ligga ute med eller bjuda på. 

I övrigt är det samma process om för att skapa en vanlig annons. 

Du kan också besöka insamlingens sida på Tradera. Där ser du andra annonser som säljs till förmån för just den här insamlingen.

 

Hitta den insamling du vill stötta på vår samlingssida. Väl på insamlingens sida kan du skapa en annons genom knappen Bidra med annons. 

 

Genom att klicka på Bidra med annons kan du också skapa en egen annons där beloppet säljs till förmån för insamlingen. Då är insamlingen redan ifylld och stegen för att skapa en annons desamma som vid en vanlig försäljning. 

Lycka till!

LÄS MER

Till alla insamlingar

FAQ om Donera med Tradera