Köp på Tradera - 5 enkla steg hur Tradera fungerar

Så kommer du igång med att köpa och sälja på Sveriges största marknadsplats

Så handlar du på Tradera

1. Hitta fynd

Fynda bland över 1 miljon unika fynd på det sätt som passar dig bäst. Bläddra bland kategorier, sektioner eller sök efter något särskilt.

Uppmärksammade sektioner:

2. Budgivning / Köp

På Tradera säljs varor med budgivning eller fast pris. Vid auktion; som är det mest populära annonsformatet gäller det att ha högst bud när tiden går ut. Riktigt spännande! Om auktionen har ett Köp nu-pris kan du dessutom köpa den direkt. Ett tips är att lägg ett ”Autobud”, det vill säga det högsta belopp du kan tänka att betala för varan. Tradera budar och sköter därefter budgivningen åt (dock aldrig högre än ditt autobud), så att du kan lägga tid på annat.

3. Betala

När du köpt en vara eller vunnit en budgivning använder du något av de betalsätt som säljaren angivit i annonsen. De mest populära är Traderas egna trygga integrerade betalning som stödjer betalkort, PayPal, Swish och faktura- & delbetalningar från Paynova.

4. Få hem din vara

De flesta säljare erbjuder olika fraktalternativ. Allt ifrån att skicka varor digitalt, frakta spårbart med kända fraktbolag eller avhämtning.

5. Lämna omdöme

För att alla ska känna sig trygga att handla på Tradera och samtidigt bidra till att säljare ska kunna bli bättre är det bra om du lämnar ett omdöme på säljaren efter avslutad affär. Detta hjälper både säljare och köpare.

Har du fler frågor?