Beschrijving

Vertaald door

Blåklint har inga stora krav på varken näring eller vattning. Tvärtom, den blommar ännu rikligare om du inte ger den för mycket näring och om den får stå lite torrt i genomsläpplig jord. ’Ball Mix’ älskas av bin och fjärilar. Sorten är perfekt till snittblomma med sina 80 cm höga, stabila stjälkar och dubbla blommor i blåa och vita kombinationer. Dessutom är den ätlig. Ha den gärna i sommarsalladen eller torkad som kakströssel.

Förodla inomhus i såjord i april-maj. Placera ljust och svalare efter att fröna grott. Utplantera, efter avhärdning efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Du kan även så direkt på växtplatsen i maj-juni eller så till hösten för blomning före midsommar följande sommar. Ta bort vissna blommor regelbundet. Då blommar blåklinten länge.

Påsen innehåller omkring 250 (1g), certifierade och spårbara ekologiska frön och är märkt med EU-märket för certifierade ekologiska produkter, det så kallade EU-lövet.

Grobarhet i laboratorietest: 88%

Fröna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Item nr. 524127997

Aantal keer bekeken 993

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Ekologisk blåklint ’Ball Mix’ svensk sommar i en blomma

Prijs

SEK 36

Frejasfröer

Dalum, Zweden

5.0

Frejasfröer

Bedrijf

Top verkoper

2 736 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?