Beschrijving

Vertaald door

Purpurvinda eller blomman för dagen är en tacksam och gammaldags slingerväxt som blommar rikligt med 10-15 centimeter stora blommor. Milky Ways vita blommor har lilarosa strimmor på kronbladen.Får nästan en ny blomma varje dag från juni till september. Höjd: uppåt tre meter.

Så inomhus i februari-april. Förbehandla fröna genom att sandpappra dem lätt och sedan lägga dem i blöt i ljummet vatten under ett dygn. Så dem sedan med en halv centimeters sådjup i såjord. Täck sådden med gladpack försedd med luftningshål och ställ varmt och sedan svalare och ljust efter groddning. Plantera ut, efter avhärdning när risken för nattfrost är över. Går också att så utomhus i skyddade lägen i slutet på maj. Är inte kräsen gällande jordmån och går alldeles utmärkt att plantera i stora krukor. Vill ha ett soligt läge. Toppa regelbundet och ta bort vissna blommor. Då grenar sig plantan, får fler blommor och fortsätter att blomma längre.Behöver klätterstöd i form av en spaljé eller liknande. Växten är giftig. Giftet finns i fröna.

Påsen innehåller omkring 15 (0,5) gram frön.

Grobarhet i laboratorietest: 98 %.

Fröna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar.

Item nr. 525762943

Aantal keer bekeken 3 207

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Blomman för dagen 'Milky Way' '. Lättodllad klättrare med vita blommor

Prijs

SEK 16

Frejasfröer

Dalum, Zweden

5.0

Frejasfröer

Bedrijf

Top verkoper

2 718 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?