Beschrijving

Vertaald door

När växter ur rosfamiljen, som exempelvis rosor, äpplen och persikor, växer på samma plats i flera år kan jorden bli jordtrött. Det kan bero på flera saker, men men en viktig anledning är förekomsten av så kallade rotsårsnematoder. Rotsårsnematoder är ett slags rundmaskar (omkring en millimeter långa) som kan tränga in i växternas rötter och skada dem. Då kan växten inte ta upp tillräckligt mycket vatten och näring

En rekommendation är att sätta tagetes där man året efter vill plantera växter ur rosfamiljen. Tagetes utsöndrar nämligen ämnen i jorden som nematoderna inte tål. Man kan också ha tagetes tillsammans med rosorna i rabatten eller mellan grönsakerna i grönsakslandet. ’Nema Tall Mix’ är ursprungliga sorter av tagetes med ett högt innehåll av de ämnen som nematoderna inte tål. De klart färgade, enkla och dubbla???? blommorna i nyanser av gult, rött och orange, är mycket dekorativa och rikblommande.
Förodla inomhus i såjord i mars-april. Sådjup 0,5 centimeter. Täck sådden med gladpack, som du gjort luftningshål i. Låt sådden stå varmt först (20-25 grader) och flytta den senare till en svalare (18-20 grader) och ljus plats när fröna grott. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Ta regelbundet bort vissna blommor. Då blommar tagetesen ännu längre. Fröna går också att så på växtplatsen när jorden reder sig och är varm i maj-juni.

Tagetes är inte populär hos rådjur och harar, men älskas i gengäld av bin och fjärilar

Påsen innehåller omkring 300 frön.

Fröna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar i princip alla.

Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar.

Item nr. 569179373

Aantal keer bekeken 2 626

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Tagetes ’Tall Nema Mix’, dekorativ växt som bekämpar nematoder!

Prijs

SEK 22

Frejasfröer

Dalum, Zweden

5.0

Frejasfröer

Bedrijf

Top verkoper

2 677 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?