Beschrijving

Vertaald door

Ett säkert vårtecken är vår egen inhemska viva, gullvivan. Anspråkslös, köldtålig och förökar sig villigt där den trivs. Däremot förökar den sig långsamt. Var därför ute i god tid om du vill ha denna vackra vårväxt i trädgården nästa år. ’Colossea’ har färger och former du inte sett förut: ibland halvdubbla och med schatterade kronblad. Blommorna är något större än vanligt, 3-5 centimeter i diameter. Höjd: 15-20 centimeter. Blommar i: april-juni

Så inomhus i såjord i januari till maj. Vattna jorden och blanda fröna med sand eller perlit och lägg dem på jorden. Täck inte fröna, de är ljusgroende. Om fröna inte grott efter en månad, stoppa då in dem i kylskåpet i cirka en månad. Ställ sedan sådden i skugga utomhus. Kan även sås september -november utomhus. Så då gärna i krukor i sandbädd.

Påsen innehåller cirka 50 frön.

Grobarhet i laboratorietest: 75%.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar.

Item nr. 527600759

Aantal keer bekeken 1 572

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Gullviva ’Colossea’. Vivor i färger du inte sett förut!

Prijs

SEK 16

Frejasfröer

Dalum, Zweden

5.0

Frejasfröer

Bedrijf

Top verkoper

2 733 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?