Beschrijving

Vertaald door

Doroteablomma Harlequin Mix är en lättodlad sommarblomma som lyser upp rabatten. Blommorna är vanligtvis intensiva i färgerna: gula, laxfärgade, rosa, orange och röda., men den här blandningen har blommor i nedtonade varianter av färgerna. Några blommor är tvåfärgade.

Tål torka mycket bra. Passar därför fint i stenpartier eller i sandiga jordar där de blommar ymnigt och täcker jordytan väl. Lockar till sig fjärilar.
Förodla inomhus i såjord. Mörkergroende, täck fröerna med ett tunt lager jord eller vermikulit. För att säkerställa att inget ljus tränger in kan man vira in hela sådden i mörk plast till dess att fröna grott. Håll jorden relativt torr. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Kan även odlas som krukväxt inomhus. I lägre odlingszoner passar doroteablomma än bra att direktså i slutet av maj.

Påsen innehåller cirka 550 frön (1g).

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar.

Item nr. 551070582

Aantal keer bekeken 922

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Stor doroteablomma 'Pastel' torktålig och blommar länge. Lättodlad!

Prijs

SEK 21

Frejasfröer

Dalum, Zweden

5.0

Frejasfröer

Bedrijf

Top verkoper

2 748 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Meer voor jou