Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Se från 1948.

Reportage: Tidningen har besökt Grangärde utanför Ludvika i Bergslagen. Här har doktorinnan Dagmar Lund och källarmästare Bengt Holmberg återupplivat gamla traditioner i bygden. Man genomför så kallade kolryssfärder. Många kommer för att titta på denna uppskattade tradition i Grangärde. På bild ser vi bl a Bengt Holmberg som är källarmästare på Grangärde Turisthotell.

Reportage: Ett kallt krig håller på att utvecklas i världen. Med hjälp av illustrationer beskriver tidningen hur Sovjetunionen försöker ta kontroll över stater runt om i världen för att på så sätt sprida kommunismen. Samtidigt försöker USA och Västeuropa att hålla emot. Frågan är nu vilken av de båda supermakterna som kommer att vinna till slut?

Reportage: Bebop heter en ny musikstil som är på väg att bli mycket populär. Tidningens reporter Roland Eiworth tar en titt på denna trend och de namn som är kända för tillfället. På bild ser vi bl a Gösta Teselius och Karl-Henrik Norin. Musikstilen är speciell bland annat på så sätt att det inte förekommer rasfördomar inom den. Svarta och vita kan spela tillsammans!

Reportage: Det har varit stor EM-final i boxning i Kungliga Hallen i Stockholm. 4 000 personer var där för att se österrikaren Joe Weidin möta Sveriges egen Nils Andersson. Tidningen SE var där!

Reportage: 1952 kommer de olympiska vinterspelen att anordnas i Oslo. Tidningen lyfter fram de svenska medaljhoppen. På bild ser vi bl a Halle Janemar, Göte Hedlund, Åke Seyffarth.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Item nr. 598 821 045

Aantal keer bekeken 317

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Se 5 1948 Grangärde, Åke Seyffarth, Bebop, Dagmar Lund, Halle Janemar, Teselius

Prijs

SEK 99

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

402 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk