Beschrijving

Vertaald door

Veckotidningen Idun från krigsåret 1943.

Omslaget: Elisabeth Brante från Lund är bara 16 år. Nu tar hon studenten!

Reportage: Idun träffar författaren Karen Blixen på hennes gård Kungstedlund vid Öresund i Danmark. Utsikten från hennes bostad är förtjusande. Karen Blixen berättar om sina äventyr i Afrika och hur människorna lever där, långt borta. Bilder på Karen Blixens hem, invändigt och utvändigt.

Reportage: Gränsen mellan Norge och Sverige är stängd. I Sverige får vi inte reda på så mycket om vad som egentligen försiggår i det ockuperade Norge. Nu berättar dock den norske flyktingen Albert Brock Utne att de tyska ockupanterna tar bostäder från norrmän och slänger ut dem på gatan. Flera vittnesskildringar av hur tyskarna kör ut norrmän från sina hem. De får bara 2 timmar på sig, sedan ska hela bohaget vara ute.

Reportage: Hanna Wiberg är 46 år och nu har hon tagit studenten vid Stockholms samgymnasiums aftonskola. Hanna Wiberg är därmed den äldsta personen i Sverige som tog studenten i år. Tidningen träffar henne. Till vardags jobbar hon som kassörska på Svenska Handelsbanken.

Reportage: Elisabeth Brante från Lund är lång, blond och sportig, skriver Idun. Hon är simmarflicka i landslaget och siktar hon på att bli läkare. Denna högpresterande flicka har tagit studenten, trots att hon bara är 16 år!

Reportage: Ruth Holmbäck är hemmafru och nu visar hon upp i tidningen hur hon dekorerar sitt hem.

Reportage: Idun presenterar en uppfinning som kan underlätta för alla mödrar som har små barn därhemma: en gåstol! Det är helt enkelt ett sorts stativ som man stoppar i det lilla barnet i. Sedan kan det stå upprätt och ta sig framåt!

Reportage: Dramaten i Stockholm har bjudit in barn att se en föreställning. Idun följde med för att se reaktionen hos den yngsta publik som Dramaten någonsin har haft. På plats var bl a flickorna från Kungsholms kommunala flickskola (numera Rålambshovsskolan).

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Item nr. 599 619 538

Aantal keer bekeken 263

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Idun 22 1943 Karen Blixen, Elisabeth Brante, Ruth Holmbäck, Albert Brock Utne

Prijs

SEK 119

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

402 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk