Beschrijving

Vertaald door

Veckotidningen Idun från krigsåret 1943.

Reportage: Ruth Tsao-Wahlquist är något så ovanligt som en kinesisk kvinna med ett svenskt namn! Bakgrunden är att missionären David Robert Wahlquist var missionär i Kina när revolutionen kom. Kejsaren fördrevs och kaoset tilltog. Missionären David Robert Wahlquist hittade en liten föräldralös flicka som han adopterade. Nu har den lilla flickan vuxit upp och Idun får komma hem till henne och ta bilder på henne och hemmet. Ruth Tsao-Wahlquist är ett exotiskt inslag i Sverige och hon håller hårt på kinesiska traditioner och kinesisk matlagning hemma. Ruth Tsao-Wahlquist pratar utmärkt svenska och hon jobbar just nu på en advokatbyrå. När svenskar ser henne häpnar de eftersom hon ser så utländsk och annorlunda ut, men så fort hon öppnar munnen och börjar prata så blir svenskarna lugna. Hon pratar ju bra svenska, trots att hon ser kinesisk ut! På bild ser vi även Judit Wahlquist och Bo Törngren.

Reportage: Professor Hanna Svartz är på bild i tidningen. Orsaken är att hon blir intervjuad om reumatism, denna hemska sjukdom. På bild ser vi även Gunnar Kahlmeter. Han är överläkare vid Åsö Sjukhus. Han har tillverkat en apparat som man använder för att spänna fast patientens fingrar så att de hela tiden är utsträckta. Bild på detta.

Reportage: Grevinnan Margaretha Posse fotograferas och intervjuas.

Reportage: Tidningen träffar några unga par som får visa upp sina bostäder. På bild ser vi: Tore Gustafsson och hans unga fru. Eva Kleveskog och Åke Kleveskog. De har alla utnyttjat statens bosättningslån och de har nu kunnat skaffa en första bostad för sin unga familj!

Reportage: Anders Ek är en skådespelare i ropet just nu. På bild ser vi honom tillsammans med unga Birgit Cullberg, dansös.

Bild: Doktor Karl Ragnar Gierow är på bild i tidningen. Han fotograferas tillsammans med hustrun i ett vintrigt Tällberg.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Item nr. 612 944 591

Aantal keer bekeken 247

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Idun 10 1943 Ruth Tsao-Wahlquist, Åke Kleveskog,Gunnar Kahlmeter Margareta Posse

Prijs

SEK 129

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

403 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk