Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Vi från krigsåret 1945.

Reportage: Tidningens reporter Elly Jannes har besökt Hamburg, direkt efter att kriget var slut. Det hon rapporterar om är fruktansvärt! Medan Elly Jannes vandrar runt bland ruiner och grus är hon ständigt övervakad av engelska vakter. Här berättar Elly Jannes om de intryck hon fick och de starka känslor som vällde upp inom henne när hon promenerade genom ett Hamburg i ruiner. Kommer någonsin den här staden att repa sig igen?

Reportage: Tidningen har besökt Koster. Man var på Nordkoster och Sydkoster, strax utanför Strömstad. Här beskrivs stämningen på öarna och man träffar fiskare. En av dem heter John Carolusson. Han visar runt. Det här är ett semesterparadis, men också en plats med hög militär aktivitet. Men nu har befästningarna precis övergivits, eftersom kriget är slut. Bilder från sundet mellan Nordkoster och Sydkoster m.m. Bild på räkfiskaren Thorin Larsson. Bilder på kåkar på öarna.

Reportage: Tidningen Vi:s fotograf har skildrat Stockholm under ett dygn, från det att staden vaknar tidigt på morgonen och fram till att solen går ner. Det börjar med en bild från Kungsgatan kl 03.00 och sedan får vi nedslag i olika delar av staden, i takt med att folk tar sig till jobbet och att aktiviteten börjar sjuda. Spårvagnarna rullar igång och gatorna fylls av människor. Hemmafruarna börjar fylla varuhuset PUB.

Reportage: Kooperativa förbundet har haft stor kongress och tidningen var där. På bilderna ser vi: Harry Älmeby, Sven Runsjö, Anders Örne m fl.

Reportage: Hela världen hungrar efter varor! Nu måste livsmedelsproduktionen komma igång igen. Axel Gjöres skriver om den enorma utmaning som nu väntar med att få ut mat efter det att kriget är slut. På bild ser vi bl a kommerserrådet Harald Carlborg.

Reportage: Nu när kriget är slut har representanter för de nordiska länderna medverkat i en unik radiosändning. Tillsammans har de diskuterat hur det nordiska samarbetet kan återupptas. På bild ser vi direktör Einar Mynderup, bergsrådet Julius Alonen från Finland.

Reportage: Olof Othelius har fångats på bild i tidningen under en konferens där han höll tal. Det var en livlig debatt om produktionskrediter.

Reportage: I drygt fem år har gränserna varit stängda. Nu kan vi svenskar äntligen resa utomlands igen! Tidningen frågade några prominenta personer vart de vill resa. De svarande är: Arvid Brenner, Gustaf Rune Eriks m fl.

Reportage: Konstnären Nils Ameck har skapat nya illustrationer. Dessa visas upp i tidningen.

Reportage: Tidningen har besökt Island. Bilder från det fascinerande landet.

Titta gärna på mina andra tidningar till salu. Jag samfraktar!

Item nr. 613 547 005

Aantal keer bekeken 112

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Vi 24 1945 Hamburg, Elly Jannes, Koster, Harry Älmeby, Sven Runsjö, Anders Örne

Prijs

SEK 129

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

403 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk