Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Vi från krigsåret 1945.

Reportage: Alla pratar om atombomben. Vad kommer den egentligen att innebära för mänskligheten framöver? Professor Gustaf Ljunggren skriver om atombomben och konstaterar att vi hade tur att det inte var Adolf Hitler som var först med den. Bild på professor Lise Meitner under ett av hennes besök i Dalarna.

Reportage: Världen var i chock när nyheten kom: En hemlig bomb, kraftigare än något vi hittills upplevt, har släppts över Hiroshima. Journalisten Anders Örne skriver om den sensationella nyheten som förändrar allt.

Reportage: Snart har statarsystemet avvecklats. Snart kommer alla statare att vara fria lantarbetare. En av dem som har kämpat för förändringen är Ivar Lo-Johansson. Han intervjuas om det historiska som nu sker: Statarsamhället upplöses!

Reportage: Heinrich Schlott är chef för Lumafabriken i Stockholm. Nu fyller han 60 år! Tidningen publicerar en bild på Heinrich Schlott och hyllar honom i en längre text. Heinrich Schlott är född i Tyskland men är sedan länge svensk medborgare. Det han har gjort för Luma går inte att överskatta.

Reportage: Tidningen har besökt New York. Där, mitt bland skyskraporna, får stadens barn leka lantliv. Man har nämligen ordnat odlingar på Manhattan som används för att lära stadsbarnen lantbruk.

Bild: Skellefteå har firat 100 år! Tidningen publicerar nu en bild på Eric Scharping medan han lägger sista handen vid en modell som föreställer Skellefteå centrum.

Titta gärna på mina andra tidningar till salu. Jag samfraktar!

Item nr. 608856447

Aantal keer bekeken 211

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Tidningen Vi nr 33 1945 Atombomb, Statare, Heinrich Schlott, Eric Scharping

Prijs

SEK 119

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

383 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?