Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Femina från 1958.

Reportage: Femina har utlyst en tävling som gick ut på att hitta Sveriges vackraste mödrar! Inger Bengtsson bor på Träringen 24 i Göteborg. Nu har hon valts ut av Femina att fotograferas tillsammans med sina barn. Inger Bengtsson är en sval kvinnotyp med vackra drag, skriver tidningen. Nu visar hon upp sig i fina kläder. Marie-Louise Grane är också en vinnare. Hon är så vacker, tycker Femina. Marie-Louise Grane har en sydländsk blick och hon fotograferas med sin linhårige son. Hon bor på Smedjegatan 1 i Malmö. Vackrast av dem alla är Barbro Granqvist på Norrbackagatan 72 i Stockholm. Hon är på en stor bild med sitt barn. En riktig skönhet är dessutom blonda Mona Bengtsson på Norra vägen 29 i Varberg. Babs Börje på Smedsbacksgatan 1 i Stockholm är piggögd och moderlig. En riktig förebild för mammor! Det är Hasse Ekman som har bläddrat igenom fotografier på söta mammor och sedan har han valt ut dem han tycker är vackrast.

Reportage: Femina har besökt Ytterhogdal för att träffa den lokalt mycket omtyckta Tide Johansson. Hon ser moderlig ut och har blixtrande ögon, skriver tidningen. Tide Johansson berättar om sitt liv. Hon är gift med skogstjänsteman Herman Johansson. Tide Johansson har bland annat blivit en omtyckt skribent i Hudiksvalls-Tidningen.

Reportage: Hur kommer det sig att svenska kvinnor inte kan ta emot komplimanger? Så fort en kvinna reser söderut i Europa så överöses hon av komplimanger kring sin skönhet, men i Sverige är det som att de flesta karlar inte vågar ge komplimanger. Femina fördjupar sig i ämnet.

Reportage: Gösta Ericsson bor i Linköping. Nu har han fått sitt hem ommöblerat av Femina. Se så fint det blev med den nya inredningen! Hustrun heter Margot Ericsson och barnen heter Gerd Ericsson samt Lasseman Ericsson. Familjen älskar förändringen!

Reportage: Tidningen har besökt Storbritannien för att ta reda på hur familjelivet skiljer sig där jämfört med i Sverige. I England är det vanligt att hustrun inte vet vilken lön hennes make har. Hon får sin veckopeng, utan att veta hur mycket pengar maken har kvar att spendera på puben.

Artikel: Det har varit Amarantbal. Det här är balen då alla vackra flickor får en möjlighet att visa upp sig i underbara klänningar. De får verkligen stråla! Frågan är om inte den vackraste av dem alla den här gången var Agneta Mörner, skriver tidningen. Hon är dotter till greve Stellan Mörner. Bild på Agneta Mörner. Hennes dekolletage var smyckat av en stor smaragd. Agneta Mörner var så söt i sin Amaranterstass, skriver tidningen.

Artikel: Agneta Wrangel är vacker värdinna på Hamburger börs. Hon är på bild tillsammans med pianisten Bob London. Agneta Wrangel är en populär nattklubbsvärdinna i Stockholms nattliv. Hon är inte bara söt, hon är rapp i tungan också, skriver tidningen.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Item nr. 620863068

Aantal keer bekeken 168

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Femina 25 1958 Marie-Louise Grane, Agneta Mörner, Agneta Wrangel, Babs Börje

Prijs

SEK 129

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

387 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?