Beskrivning

Webtricity 2 / Webgrafikprogram m m / Till PC

I Webtricity 2 ingår 4 program:
Picture Publisher 8, Simply3D 3, WindowsDraw 6 och Media Manager 8är programmen som i praktiken kan ta hand om nästan allt inom detgrafiska designområdet på den professionella nivån!

  • Webtricity 2 är oanvänt i original och ligger i en inplastadask med 4 st CD-skivor.
  • Manual finns på CD-skivorna.
  • Programmen är ett antal år gamla men fortfarande mycket bra.
  • Programmen och klipp-media levereras på 4 cdskivor.
Picture Publisher utmanar Photoshop
Micrografx Picture Publisher version 8 har väldigt mycket av demöjligheter som finns i det marknadsledandebildbehandlingsprogrammet Photoshop. Det är framför allt bättreutrustat än Photoshop med funktioner för webbkreatörer.

Det är knappast troligt att en professionell bildbehandlare på enreklambyrå eller liknande byter ut Photoshop mot något annatprogram för att behandla bilder till byråns trycksaker. Anledningentill detta är att Photoshop har allt det som byrån behöver. Ombyrån däremot arbetar enbart med webbproduktioner finns detanledning för kreatören att titta närmare på Picture Publisher,eftersom Photoshop ännu har ett mycket begränsat utbud avspecialfunktioner för webbilder. Att tränga sig in på en marknadsom domineras så fullständigt av en produkt är omvittnat svårt ochtroligen är det därför klokt av Micrografx att försöka göra detgenom att bräcka marknadsledaren på dess svagaste punkter. PicturePublisher har således en rad funktioner som webbkreatören heltenkelt måste ha. Dit hör program eller funktioner för att göraanimerade gif-bilder och så kallade imagemaps, men också mycketannat.

Eleganta animationer
Verktyget för att göra gif-animationer är elegant. Allaanimationens parametrar kan styras via en separat dialogruta sominnehåller inställningsmöjligheter på fyra flikar. De olikabilderna som animationen består av klipper och klistrar man mellanden bild man utgår från i Picture Publisher ochanimationsverktyget. Funktionen för att göra imagemaps bygger påatt den bild man vill göra en imagemap av är gjord med bildobjekt.Finns inga sådana utan bara själva grundbilden måste de görasförst. Varje bildobjekt kan således bli en länk. Hela procedurenför att göra imagemaps blir därför omständlig och kompliceradjämfört med motsvarande funktioner som ofta finns inbyggda iprogram som Pagemill eller Dreamweaver.

Skapa egna ramar
En praktisk funktion är att man kan göra hela webbsidor med knapparoch automatiskt genererad html-kod. Funktionen är uppbyggd kring enså kallad wizard där man stegvis väljer bakgrundsfärger, knapparnasutseende, typsnitt och man matar även in knapparnas url-er. Detfinns en mängd färdiga sidlayouter att utgå från och de olikaelementen kan kombineras efter eget behag. Slutresultatet blir enkomplett webbsida klar att öppnas i den webbläsare som finnstillgänglig. Det är onekligen ett snabbt och smidigt skissverktygför webbsidor.

Det finns även knappfabrik och ramverkstad i programmet. Medhjälp av dessa gör man således knappar och ramar med olikaprofiler, mönster och ljussättning i stort sett helt efter egettycke. Givetvis finns det en mängd modeller som man kan utgåfrån.

Jobba med kameraeffekter
Alla webbfunktioner är inte nya i den här versionen, men de nämndafunktionerna har kommit till nu. Det finns också annat nytt, tillexempel en funktion som kallas Camera aperture. Det kan närmastbeskrivas som ett sätt att på konstgjord väg arbeta med skärpedjuppå liknande sätt som en kamera. Först väljer man vilken del avbilden som ska förbli skarp och därefter kan man antingen väljaolika kameralinstyper och dessa efterliknas, eller så ställer manin ett önskat skärpedjup. Rättare sagt ställer man in hur oskarpomgivningen ska vara. En annan ny funktion kallas Lens flare medvilken man kan skapa solreflexer, så som de kan se ut genom enkameralins. Ett effektfullt sätt att piffa upp annars grådaskigabilder. Picture publisher är översållat med effektfilter, guideroch andra funktioner som underlättar användningen av programmet ochgör att även noviser kan göra saker som ser väldigt avanceradeut.

Alla bildformat
Picture Publisher stöder alla tänkbara bildformat. Det går till ochmed att spara och öppna bilder i Photoshops interna format. Däremotslår programmet samman lagren i flerlagers Photoshop-bilder tillett lager. Man kan också importera banor gjorda i AdobeIllustrator.

Även om Micrografx gjort en del för att underlätta livet förPicture Publisher i en Photoshop-dominerad omgivning är det enmycket hög tröskel för en Photoshopanvändare att gå över tillPicture Publisher. Programmen arbetar på fullständigt olika sättoch det blir som att börja om på nytt att gå över från det enaprogrammet till det andra. Till Picture Publisher hör dock ettantal utmärkta online-lektioner i hur man går tillväga för attanvända viktiga funktioner i programmet. Dessa är inbyggda ihjälpsystemet Sammantaget är Picture Publisher i första hand ettvettigt alternativ för webbildsmakaren som inte redan harförsjunkit Photoshops speciella charm. PicturePublisher 8 är ettbildredigeringsprogram som är en, inte helt ofarlig, konkurrenttill standardprogrammet Adobe PhotoShop. Versionen 8 är den senasteoch innehåller en mängd funktioner som är speciellt lämpliga föratt skapa material för publicering på internet. Bland defunktionerna märks möjligheten att skapa GIF animationer.Programmet ger användaren full kontroll vid användning avwebvänliga JPEG och GIF format.

Simply3D 3 animerar tredimensionella texter, logotyper ochenklare figurer. Den levereras med ett antal attraktivafärdiga scener där användaren kan skräddarsy detaljerna. Programmetkan även skapa projekt anpassade för VRML 2 standard. Skapaprofessionella 3D-texter, webgrafik och animationer för allasorters projekt, inklusive websidor, print, multimedia och tillPowerpointpresentationer.

WindowsDraw 6 är ett vektorbaserat ritprogram som görproduktion av websidor tillgängligt även för nybörjare.

MediaManager 8 är en grafisk filhanterare med fulltstöd för dra och släpp funktionaliteten.

Systemkrav:
Windows 95, 98 eller NT 4.0 (Funkar även till många nya datorer.)

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish ellerPayson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i Lund.

Objektsnr 631063870

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 10:36

Webtricity 2 / Webgrafikprogram m m / Till PC / NYTT

Pris

99 kr

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 531 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?