Beskrivning

Ny produkt direkt från tillverkaren!
Året är 1913. Ångfartyget SS Atlantica är två dagar borta från hamnen på sin resa över Atlanten. Dess intet ont anande passagerare förutsåg helt och hållet en lugn resa till Boston, Massachusetts, utan något utöver det vanliga att se fram emot. Men märkliga mardrömmar plågar människorna ombord på fartygets sinnen varje natt; rykten cirkulerar om mörka former som följer tätt bakom skeppet precis under vågorna; och spänningarna stiger när en kropp upptäcks i skeppets kapell, tecken på en märklig ritual som ligger utspridda runt liket.

I djupet av Atlanten lurar en svärm av onda, outsägliga fasor: The Deep Ones, ledda av Moder Hydra och Fader Dagon. Av okända skäl har de siktet inställt på Atlantica, och deras undersåtar, i form av hybrider mellan människa och Deep One, har infiltrerat ångskeppet för att hjälpa till att sänka det inifrån. Varje spel av Unfathomable har en eller flera spelare som tar rollen som en av dessa hybrider, och hur väl de i hemlighet kan sabotera de andra spelarnas ansträngningar kan betyda skillnaden mellan en framgångsrik resa och ett sjunket skepp.

Om du är en människa måste du avvärja Deep Ones, förhindra att Atlantica tar för mycket skada och noggrant hantera fartygets fyra avgörande resurser om du vill ha något hopp om att ta dig till Boston, samtidigt som du försöker ta reda på vilka av dina medspelare är vänner och vilka är fiender. Alla delar samma resurspool, men människor kommer att försöka bevara dem medan förrädare kommer att sträva efter att subtilt utarma dem. Att kunna säga när någon målmedvetet dränerar gruppens resurser är svårare än man tror, speciellt när man tar hänsyn till kriser!

I slutet av varje spelares tur måste den spelaren dra ett mythos-kort. Vart och ett av dessa kort representerar en kris som hela gruppen måste försöka lösa tillsammans. Vissa av dessa kriser, som "Food Ransoning", kräver ett val som potentiellt kan utsätta fartygets passagerare eller resurser i fara, medan andra, som "Hull Leak", kräver ett skicklighetstest där ett misslyckande kan få katastrofala konsekvenser .

Under ett färdighetstest bidrar varje spelare med färdighetskort från sin hand till en hög med framsidan nedåt som delas av gruppen. När alla har bidragit (eller valt att inte göra det) blandas korten och avslöjas sedan. Om tillräckligt många av de korrekta färdigheterna bidrogs, klarar gruppen testet! Men om fel kompetens tillfördes kan de faktiskt hindra resultaten, vilket leder till misslyckande. Färdighetstester är alltså farliga möjligheter för förrädare att sabotera människornas ansträngningar, så du måste hela tiden hålla dig på tårna.


Om oss: Japon startades 2015 och drivs som ett hobbyföretag av tv-spelsentusiasterna Jan Jonsson och Pontus Hellgren. Vår filosofi är att tillhandahålla begagnade retrospel åt spelare och samlare. Alla spel är rengjorda och testade. Till förnuftiga priser dessutom.

Japon drivs som ett aktiebolag med F-skattsedel med säte i Stockholm. (Japon Games AB. Org nr: 559008-2268). Vi använder oss av vinstmarginalbeskattning för samlarföremål.

Objektnr 592219098

Visningar 453

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Unfathomable till Sveriges lägsta pris! 7.6 på Board Game Geek

Pris

649 kr

Japon

Årsta, Sverige

5.0

Japon

Företag

Toppsäljare

6 960 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?