Beskrivning

Ny produkt direkt från tillverkaren!Golem är ett motorbyggande spel av Simone Luciani, Virginio Gigli och Flaminia Brasini, samma lag som gav dig Grand Austria Hotel och Lorenzo il Magnifico.

Spelet är baserat på 1500-talslegenden om Golem i Prag, en antropomorf varelse som Rabbi Loew animerade från en lerstaty för att skydda sitt folk. I spelet tar spelarna rollen som rabbiner som skapar och odlar dessa kraftfulla varelser som kommer att flyttas runt i Prags stadsdelar under kontroll av elever. Var försiktig, för om en golem blir för kraftfull kommer den att förstöra allt den möter på sin väg. Spelare kan också döda sina Golems för att få bonusar.

Spelare skapar också kraftfulla artefakter och skaffar kunskap genom att samla uråldriga böcker.

Spelet är uppdelat i fyra omgångar och varje omgång består av 7 faser:

Uppdatera
Golem-rörelsen
Actions (2 marmoractions och 1 rabbi action)
Turn Order
Inflytande karaktär
Inkomst och utveckling
Golem kontroll
I början av varje omgång kommer spelarna att blanda de färgade kulorna i 3D-synagogan som kommer att dela upp dem i fem rader som motsvarar de fem huvudåtgärderna som är tillgängliga i spelet:

Arbete: Genom att betala Knowledge kan du aktivera Golem placerad i staden Prag och få bonusar.
Golem: Skaffa lera för att skapa nya golem och uppgradera utvecklingen på din personliga tavla.
Artefakt: Skaffa mynt och köp guld för att bygga artefakter som erbjuder permanenta bonusar i spelet och uppgradera utvecklingar på din personliga tavla.
Trollformler: Skaffa dig kunskap och utför trollformler (med poäng för boksamling) och uppgradera utvecklingar på din personliga tavla.
Spegel: Utför en valfri handling genom att betala 1 mynt.
Antalet kulor som finns på motsvarande åtgärdsrad avgör hur mycket spelaren får ut av åtgärden. När du väljer en åtgärd samlar du en valfri kula i motsvarande rad och beroende på färgen på kulan du valt flyttar du även din elev framåt i ett av Prags distrikt.

Det är viktigt att avancera dina elever på dessa spår för att kunna hålla dina golems under kontroll. I slutet av omgången kan kunskap också användas för att kontrollera en golem som överträffade sina elever, men om en av dessa varelser är okontrollerad kan den bli farlig och förstöra grannskapet, varefter du måste förstöra och begrava den!

Marmorfärgen spelar också roll, för i slutet av omgången, om du får rätt kombination av två färger, får du förmånen av en av de kraftfulla Prag-karaktärerna, som kommer att skilja sig åt varje omgång.

I slutet av den fjärde omgången får spelarna poäng för aktiva eller begravda golemer, artefakter, böcker, utveckling på sin personliga tavla och samlade målkort.

UTMÄRKELSER & HEDER
2022 Jogo do Ano nominerad
2022 International Gamers Award Nominerad för två spelare
2022 International Gamers Award Nominerad för flera spelare


Om oss: Japon startades 2015 och drivs som ett hobbyföretag av tv-spelsentusiasterna Jan Jonsson och Pontus Hellgren. Vår filosofi är att tillhandahålla begagnade retrospel åt spelare och samlare. Alla spel är rengjorda och testade. Till förnuftiga priser dessutom.

Japon drivs som ett aktiebolag med F-skattsedel med säte i Stockholm. (Japon Games AB. Org nr: 559008-2268). Vi använder oss av vinstmarginalbeskattning för samlarföremål.

Objektnr 592220355

Visningar 214

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Golem till Sveriges lägsta pris! 7.6 på Board Game Geek

Pris

499 kr

Japon

Årsta, Sverige

5.0

Japon

Företag

Toppsäljare

6 960 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?