Beskrivning

Ny produkt direkt från leverantören:Den store Sapa Inca Pachacuti vände sig till sina avkommor och beordrade dem att dyrka Inti, solguden, och att utvidga Inkariket så långt som lamorna strövar omkring. Med Chinchaysuyu, Antisuyu, Qullasuyu och Kuntisuyu – de fyra regionerna i det nya imperiet – nu mogna för erövring, har tiden kommit för Pachacutis sanna efterträdare att uppstå.

Samla ditt folk från byarna nedan och använd deras unika förmågor för att strategiskt placera dem där de kan utföra de största uppgifterna åt dig. Klättra uppför trappan till soltemplet och skörda frukterna av din fromhet. Bygg strukturer som både ger näring åt ditt folk och ger dig fördelar som ingen annan har till sitt förfogande. Samla en armé och erövra byar i de fyra världarna i Tawantinsuyu. Visa att du är en värdig efterträdare till Pachacuti och led inkan till ära!

Under Tawantinsuyu: The Inca Empire placerar spelare arbetare på olika platser på spelplanen, utför handlingar, samlar resurser (potatis, majs, sten och guld), bygger byggnader och trappor, skulpterar statyer, utökar sin militära styrka och samlar vävnader. .

Spelbrädet har en kulle som ligger i den gamla inkahuvudstaden Cusco, vars sidor är terrasserade och indelade i fem sektioner. På toppen av kullen ligger Coricancha, Det gyllene templet, Inkarikets viktigaste tempel. Inom Coricancha har varje spelare en överstepräst. På de terrasserade sektionerna nedan finns en mängd olika arbetsplatser, sammanlänkade med stigar och individuellt markerade med symboler. På din tur måste du antingen placera en arbetare på en plats utanför Coricancha ELLER välja två av följande:

Rekrytera en arbetare.
Ta två gudakort.
Dra två armékort och behåll ett av dem.
Flytta din överstepräst ett eller två steg medurs inom Coricancha.
När du placerar en arbetare måste du först kasta ett gudskort med en matchande symbol eller betala ett guld. När han väl har placerats förblir arbetaren på spelplanen resten av spelet! Varje arbetsplats är kopplad till exakt tre åtgärdsutrymmen. Du måste alltid utföra minst en av dessa åtgärder. Men för varje angränsande arbetare (d.v.s. ansluten till din arbetares plats via en direkt väg genom ett av handlingsutrymmena) som matchar den typ av arbetare som just placerats, får du ytterligare en åtgärd!

Även om vissa platser kommer att resultera i att du kan utföra flera åtgärder, kan andra åtgärder och placeringar vara mer önskvärda, särskilt eftersom var och en av de fem typerna av arbetare har en unik förmåga:

Warrior: Ta bort en av de intilliggande arbetarna, placera den i ditt spelarområde.
Hantverkare: Få +1 action om den placeras på ett hantverkarutrymme.
Arkitekt: Få +1 action om du placerar dig på ett arkitektutrymme.
Courier: Minskad placeringskostnad; +1:a åtgärd om det är den första arbetaren som placeras inom ett visst område.
Präst: Ta ett gudskort; du kan betala en potatis för att få +1 action.
Alla gudakort har en av de olika symbolerna som finns på arbetsplatserna. Innan du placerar en arbetare måste du antingen kasta ett gudkort med en matchande symbol eller betala värdefulla guldresurser. Gudkort visar också speciella förmågor som bara kan aktiveras om du tidigare har byggt en matchande staty!

Armékort låter dig skicka en eller flera enheter för att erövra byar i närliggande regioner. Du måste tävla mot de andra spelarna om kontroll över varje region samt om värdefulla belöningar som kan erhållas som ett resultat av militär erövring.

Din översteprästs position inom Coricancha har en betydande inverkan på din övergripande strategi, vilket påverkar din tillgång till kraftfulla åtgärder och bestämmer eventuella resurskostnader när du placerar dina arbetare. Närmare bestämt, när du placerar en arbetare måste du betala ytterligare resurser ju längre din arbetare är från din överstepräst, från ingenting hela vägen upp till åtta potatisar eller majs!

Dessutom, när du flyttar din överstepräst, kan du aktivera kraftfulla åtgärder som endast är tillgängliga inom Coricancha:

Producera: Få alla belöningar från dina produktionsbyggnader.
Tillbedjan: Offra tidigare skulpterade statyer för att få permanenta tempelframsteg.
Erbjudande: Betala resurser för att få framsteg i templet.
Erövra: Delta i militär erövring av närliggande byar.
Föryngra: Uppdatera tidigare aktiverade byggnader och militära enheter.
Under hela spelet får du segerpoäng när du bygger trappor eller skulpterar statyer. Få bonussegerpoäng när en annan spelare använder sig av trappan du har byggt. Få segerpoäng från tempelframsteg och kontroll över de fyra regionerna.

Spelet slutar när arbetarpoolen har blivit uttömd, vilket symboliserar den fullständiga integrationen av närliggande regioner och byar i det nyuppståndna Inkariket. Du får sedan bonussegerpoäng från att nå toppen av templet, från dina vävda gobelänger och från olika byggnader och resurser du har samlat på dig.

Objektnr 592350372

Visningar 264

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Tawantinsuyu: The Inca Empire Sveriges lägsta pris! 7.5 på Board game geek

Pris

349 kr

Japon

Årsta, Sverige

5.0

Japon

Företag

Toppsäljare

6 956 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?