Beskrivning

Autograf på vanligt, tunt, vitt papper, 14x10,5 cm + osignerat fotografi, 14x10 cm. Den då 92-årige John Gielgud har själv skrivit "Best wishes 1996" under sin namnteckning.

Sir John Gielgud (1904-2000) var en av Storbritanniens främsta skådespelare. Han brukar beskrivas som 1900-talets största Shakespeare-tolkare. Han debuterade som Harold i "Henry V" 1921 och fick vid 19 års ålder ett första genombrott som Romeo i "Romeo och Julia". Som Hamlet var han oöverträffad. 1953 blev han adlad av drottning Elizabeth II.

Trots - eller på grund av (?) - att Sir John hävdade att han ogillade priser och utmärkelser är han en av de ytterst få som vunnit en Oscar, en Emmy, en Grammy och en Tony. Alla fyra! Det imponerar.

Gielgud Theatre är uppkallad efter honom. Och visst var det han som spelade mot Richard Burton och Peter O´Toole i filmen "Becket", lyste som Carr Gomm i filmen "Elefantmannen", gjorde en oförglömlig lord Irwin i filmen "Gandhi" och spelade den magnifika påven i filmen "Elizabeth".

Ändå är det betjänten Hobson i "Arthur"-filmerna - de som i Sverige hette "En brud för mycket" och "Arthur, skakad men inte rörd" som jag i första hand tänker på när jag hör någon säga Sir John Gielgud. Jäklar vad bra han var i de filmerna!

Titta gärna på mina övriga nu pågående Tradera-auktioner och sortera dem efter kortast tid kvar så att du inte missar något annat av intresse.

Objektnr 632761548

Visningar 51

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 10:09

BETJÄNTEN I ARTHUR-FILMERNA! SIR JOHN GIELGUDS AUTOGRAF! OSCAR+EMMY+GRAMMY+TONY!

Utropspris

|0 Bud

169 kr

Auktionen avslutades utan bud

MÅMJ

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

334 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?