Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Maj-Lis Lüning, eller Majlis von Eickstedt-Peterswald som hon också har kallat sig, ger en intervju om sin roll i Andra världskriget. Genom att använda sig av sin skönhet och sin kvinnliga charm lyckades hon lura Gestapo. Hon kallas för "Lübecks ängel". Hon föddes i Lund i Skåne och kom till Tredje riket som 19-åring. Hon var mycket söt, skriver tidningen, och det hade hon nytta av. Hon blev grevinna i Tyskland och nu visar hon runt på sitt slott.

Reportage: Sveriges observatör vid Nürnbergrättegångarna, Hugo Lindberg lämnar en rapport i Veckojournalen. Han är brottmålsadvokat och erfaren jurist. Nu förklarar han vad det juridiska syftet med Nürnbergrättegångarna är, att visa att det finns lagar, även i krig.

Reportage: Året 1946 har precis börjat och Europa ligger fortfarande i ruiner. Tidningen publicerar bilder på när föräldralösa barn får julklappar skänkta av svenska familjer. Viljan har varit stor i Sverige att ställa upp för barn som är föräldralösa och hemlösa i Europa nu, barn som vandrar runt i ruinerna och försöker att överleva. Få barn förtjänar en julklapp så mycket som dessa barn.

Reportage: Theodor Jakobsson är chef för Armémuseum. 1925 besökte han Japan och tog bilder där. Nu berättar han om det intressanta landet i öster, om dess märkliga traditioner och hur det var där innan andra världskriget. Theodor Jakobsson beskriver hur det var att delta i en fest där självaste kejsaren var värd!

Reportage: Kungafamiljen har firat jul och Veckojournalen var där med kameran. Så såg firandet ut på slottet!

Bild: Åke Sandenskog är en ung student från Knivsta. Nu hyllas han med en bild i tidningen. Han har nämligen lyckats få betyget A i samtliga ämnen. En lysande framtid spås för denna fantastiska student!

Bild: Tidningen publicerar en bild på Storgatan i Lycksele. Detta med anledning av att Lycksele blev utnämnd till stad det gångna året.

Bild: Aina Belfrage har förlovat sig med en ungersk arkitekt. Nu publicerar tidningen en bild på vackra Aina Belfrage.

Bild: Gerd Wannelid har gift sig med köpmannen Sture Wannelid. Nu ser vi Gerd Wannelid på bild.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 620992475

Visningar 120

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 1 1946 Maj-Lis Lüning, Åke Sandenskog, Theodor Jakobsson, Aina Belfrage

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?