Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1945.

Omslaget: Ulla-Britt von Knorring, Marianne Gahn och Barbro Gedda.

Reportage: Veckojournalen har fått komma hem till Gustaf von Dardel. Han är diplomat och bor i ett fantastiskt hem i Köpenhamn. Han är omtyckt ambassadör i Danmark. På bilderna ser vi även hustrun Eva von Dardel och barnbarnet. Deras stora hem är fullt av dyrgripar och fantastisk konst från hela världen.

Reportage: Tidningen presenterar Sveriges ministerfruar på ett stort uppslag. Bilder och beskrivningar av: Sigrid Hansson, Kitty Zetterberg, Eva Wigforss, Else Kleen-Möller, Anna Ericsson, Birgit Sträng, Sigrid Mossberg, Tyra Danielsson, Edit Sköld, Vera Nilsson, Sonja Vougt, Aina Erlander, Alva Myrdal, Hilma Gjöres.

Reportage: Den svenska samlingsregeringen, den regering som har lotsat Sverige genom kriget och med enad kraft har lyckats hålla vårt älskade land utanför strider, har avtackats högtidligt. På bild ser vi hela regeringen.

Reportage: Prins Eugen kallas för "Målarprinsen". Nu har han fyllt 80 år och han har haft kalas på Waldemarsudde. Tidningen var där och dokumenterade festen.

Reportage: Gärdet och norra Djurgården i Stockholm brukade vara stockholmarnas paradis för utflykter. Under kriget blev allt fallfärdigt och det fylldes av militärbaracker och taggtråd. Nu, när freden är här kanske området kan leva upp igen?

Reportage: Emil de Mestura satt i ett av de italienska lägren under diktatorn Benito Mussolini. Nu berättar han på besök i Sverige och han berättar om sina upplevelser.

Reportage: Veckojournalen avslöjar att tyska motståndsrörelsen, de som var motståndare till nazistregimen, i hemlighet finansierade motståndsrörelsen i Norge och deras sabotage under kriget.

Bild: Elinor Hindbeck är på bild. Hon har nämligen gift sig med teknolog Olof Hindbeck.

Bild: Även Birger Brus är på bild tillsammans med sin familj. Han har gift sig med Ingrid Brus. Han är posttjänsteman i Leksand.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 628104741

Visningar 74

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 2 1945 Gustaf von Dardel, Barbro Gedda, Birger Brus, Sonja Vougt, Prins Eugen

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?