Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Omslaget: Prinsessan Sibylla som just har gett det svenska folket en arvprins, Prins Carl Gustaf.

Reportage: I Stockholm finns det en förening för amerikanska kvinnor. Den heter The American Women's Club. Amerikanska hemmafruar som bor i Stockholm är välkomna till föreningen och tidningen har träffat dessa kvinnor. Många av dem har gift sig med svenska män. På bild ser vi Margaret Wicander med barnen Marion Wicander och Gustav Wicander. På en annan bild ser vi Adéle Heiborn. Även bild på Grace Sandblom. Hon är gift med docent Philip Sandblom. De har en paradvåning på Norr Mälarstrand med äkta konst på väggarna. Här beskriver amerikanskorna hur de upplever sin tillvaro som utlänningar i den svenska societeten i Stockholm.

Reportage: Konstnär Nils Dardel är död. I ett reportage berättar tidningen vilket arv denne store konstnär lämnade efter sig.

Reportage: Veckojournalen har besökt Milano för att ta pulsen på staden nu strax efter kriget. Här handlar alla på den svarta marknaden eller "Mercato Libero" som italienarna säger.

Reportage: Antalet döda i trafiken bara ökar, i takt med att vi får allt fler bilar på gatorna. Frågan är var det ska sluta? Kurvan över antalet döda bara stiger och om några decennier kommer det att bli fruktansvärt, om inget görs med trafiksäkerheten, skriver Erland von Hofsten i en artikel.

Bild: Gudrun Ryö är på bild. Hon har nämligen förlovat sig med Bjarne Madsen från Danmark.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 623564755

Visningar 93

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 18 1946 Margaret Wicander, Adéle Heiborn, Grace Sandblom, Nils Dardel, Milano

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?