Beskrivning

Tidningen Femina från 1956.

Reportage: Alla människor har ett sjätte sinne. Det hävdar George Killick. Han är parapsykolog. Tidningen får komma till hans mottagning och nu får vi se vad som händer. George Killick är ett medium och han är sjukgymnast. På bild ser vi även försäljningsdirektör Börje Rendin och Hans Peder Sjöbeck. Tillsammans med George Killick har de skapat Malmö Parapsykologiska Laboratorium. Så går det till när de behandlar människor.

Reportage: Femina har varit på matlagningskurs hemma hos Inga Englesson. På bilderna ser vi bl a Ingeborg Zachert och Bo Elfverson samt Lillian Grandell.

Reportage: Anna Riwkin är fotograf. Hon kommer snart ut med en ny bok som handlar om barn i Japan. Hon har engagerat en författare som heter Astrid Lindgren att skriva texterna i boken. Femina träffar Anna Riwkin. Hennes fullständiga namn är Anna Riwkin-Brick.

Reportage: Tidningen har besökt Fleringe på Gotland. Här finns en gammal släktgård som heter Utöja och det är där man träffar invånarna i Fleringe. Här anordnas tävlingar i att laga pyttipanna med mera. På bild ser vi Ellen Klasson som visar hur man lagar mat med fläsk. Sonen Karl-Gunnar Klasson är också på bild.

Reportage: Glasmästare Roy Andersson och hans hustru Maj Andersson i Göteborg har fått besök av Femina. Nu får vi se på bilder hur det ser ut i deras vackra hem.

Reportage: Konstnär Ingrid Ahrlenborg i Göteborg har också fått möjligheten att visa upp sitt hem i Femina. Vilken vacker bostad!

Artikel: Isobel Ghasal Öhman är född i Iran men hon bor numera i Sverige och hon är operasångerska. Hon bor i en stor, vacker våning på Bellmansgatan i Stockholm. Nu har hon haft fest där med persiskt tema. Hon bjöd på mat från Persien. Perser som bor i Stockholm var inbjudna och de blev sentimentala när de fick smaka mat från hemlandet. Bild på Chamsi Kia och Isobel Ghasal Öhman.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 622494196

Visningar 95

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 50 1956 George Killick, Börje Rendin, Fleringe, Anna Riwkin, Ahrlenborg

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?