Beskrivning

Tidningen Femina från 1956.

Reportage: Femina har besökt Skanör-Falsterbo. Här beskrivs stämningen i dessa tvillingstäder nu på 1950-talet. Man promenerar bland söta små hus på onumrerade gator. Bild på Åke Sellert som är källarmästare på Gästgivaregården i Skanör. Han fotograferas på Mellangatan i Skanör.

Reportage: Gustav Rudberg är konstnär. Nu intervjuas han i Femina. Tidningen träffar honom på Ven där han tillbringar varje sommar. På bild ser vi även hustrun Ellen Rudberg och barnen Gustav Rudberg, Susanne Rudberg, Monica Rudberg och Marianne Rudberg.

Reportage: Femina har varit hemma hos arkitekt Thorsten Lundberg och hans fru Lena Lundberg. Nu får vi se hur det ser ut i deras bostad.

Reportage: Tidningen har också besökt det nybyggda Seminariet för huslig utbildning i Umeå för att ta färgbilder på inredningen där. Det är rektor Birgit Herngård som tar emot tidningen och visar.

Reportage: I ytterligare ett reportage får vi se hur verksamheten går till inne på seminariet i Umeå.

Reportage: Georg Lundquist och hans fru bor i Björkhagen i Stockholm. Nu visar Femina färgbilder på hur det ser ut i de olika rummen i deras bostad. De inreder mycket vackert.

Reportage: Esther Egeberg bor i Oslo och hon har inrett en underbar ateljévåning. Nu visas hennes bostad upp i tidningen.

Reportage: Femina skriver om kusinäktenskap. Hur är det egentligen att gifta sig med sin kusin, och är det att rekommendera? Vilka ärftliga defekter kan man räkna med?

Reportage: Femina har träffat Robert Hansen från Danmark. Han är grafolog och nu berättar han om grafologi, denna fascinerande företeelse.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 624705912

Visningar 60

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 36 1956 Skanör Falsterbo, Gustav Rudberg, Birgit Herngård, Åke Sellert

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?