Beskrivning

Tidningen Femina från 1956.

Reportage: Femina har besökt Trosa, en idyllisk småstad som dock är på glid, skriver tidningen. Bild på torget i Trosa. Bild från Ågatan. Bild på Ester Asklund. Hon kallas för "Smörkulla-mor" i Trosa. Hon har många minnen från Trosa att berätta. Trosa ser ut som en idyll, men efter att ha varit där i ungefär en halvtimme upptäckte Femina allt som är ruffigt där. Det finns fattiga och smutsiga människor i Trosa! Man besöker böcklingrökeriet och där tar man bild på Karin Andersson som jobbar där. På Östra Ågatan tar man bild på en häst och vagn som kämpar sig fram på gatan.

Reportage: Femina har träffa två barnmorskor, en äldre och en yngre. Nu jämför de med varandra hur deras jobb var förr jämfört med hur det är nu på 1950-talet. Det är mycket som har hänt! Mina Lindblom pensionerade sig på 1940-talet efter att ha jobbat som barnmorska i Härnösand. Kaisa Winquist är ung barnmorska på samma sjukhus. Vi ser dem båda på bild.

Reportage: Tidningen har varit hemma hos Hugo Weibull och Anne Marie Weibull som bor i Göteborg. Man tar bilder på de olika rummen. Man har också varit hemma hos ett annat par i Göteborg: Barbro Sandeberg och Hans-Owe Sandeberg.

Reportage: Arkitekten Torsten Hansson har ritat en underbar och modern villa åt sin familj i Göteborg. Femina har varit på husesyn.

Artikel: Gustav Adolf Fahle är konstnär i Norrköping. Han är på bild. Hans dotter heter Sigyn Fahle.

Artikel: Tidningen publicerar en bild på bibliotekarien i stadsbiblioteket i Norrköping. Hon heter Bianca Bianchini. Här berättas om hennes roll på biblioteket.

Artikel: Högerkvinnorna på Vikbolandet har haft fest i Östra Husby bygdegård. I spetsen för evenemanget gick Svea Juhlén. Vackra mannekänger deltog. Vi ser dem på bild: Astrid Taube von Block från Broxvik. Grevinnan Ulla Tersmeden, dottern Helene Tersmeden, Göta Egnell, Ragna Lejefors, Kerstin Engquist.

Reportage: Femina har besökt ön Elba i Italien. Vilken vacker plats!

Reportage: Tidningen har besökt Ruhr-området i Västtyskland. Det är här framtidens Tyskland byggs!

Samt vackra, tidstypiska modebiler m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 618400157

Visningar 138

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 18 1956 Trosa, Barnmorska, Kaisa Winquist, Ruhr, Hugo Weibull, Bianchini

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

373 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?