Beskrivning

Tidningen Femina från 1954.

Reportage: I Alstermo, eller Hohultslätt som samhället fortfarande hette vid den här tiden, bor disponent Albin Meijer. Tidningen får komma hem till honom och fotografera hans hem. Albin Meijer är chef över Rydefors Glasbruk. Han bor i en modern tegelvilla tillsammans med sin familj. På bild ser vi hans fru. Bild även på barnen Staffan Meijer, Eva Meijer och Agneta Meijer.

Reportage: Femina får komma hem till en ung sångerska som heter Kjerstin Dellert. Man fotograferar henne tillsammans med familjen. På bild: maken, disponent Carl-Olof Bergh samt deras son Thomas Dellert. Flera bilder på sonen Thomas Dellert.

Reportage: Många flickor drömmer om att utbilda sig till sjuksköterska. Femina träffar några sjuksköterskor som berättar om sitt yrke. På bild: Lärare Gudrun Björnegård, Anna-Brita Jungqvist, Eva Littorin, Irene Ekestubbe.

Reportage: Läkare Marcel d'Avignon är på bild medan han hjälper ett barn som är totalförlamat p g a polio. Barnförlamning kan vara fruktansvärt och det är många i Sverige som är drabbade. Marcel d'Avignon använder syrgas och det är en fantastisk teknik. Femina berättar om vad syrgas gör för barn med polio.

Samt: Vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektnr 633383317

Visningar 67

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 12 1954 Thomas Dellert, Albin Meijer, Marcel d'Avignon, Eva Littorin

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

396 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också