Beskrivelse

Oversat af

Denna franska kulturarvssort som går tillbaka till 1800-talet har dubbla, krusade blommor, cirka 4-5 cm i diameter, med en utsökt söt och kryddig doft av kryddnejlika. Ibland kommer även enstaka enkelblommande blommor bland de dubbla. Blommorna är vita till krämvita med rosa picotee-kanter på kronbladen. Höjd:45 centimeter.
Underbara snittblommor med längt vasliv.

Förodla inomhus i såjord i februari-mars. Sådjup: 1 centimeter. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Kan även krukodlas inomhus.

Om man vill kunna glädja sig åt dessa blommor i slutet av sommaren och under våren ska den sås utomhus i mitten av sommaren. Växer och blommar bra i tyngre jord på solig plats. Nejlikor är dessutom torktåliga.

Påsen innehåller omkring 250 frön (0,5g).

Grobarhet i laboratorietest: 88%.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Denna påse väger lite mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli något högre än normalt.

Varenr. 615056898

Visninger 821

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Nejlika, ’Chabaud Benigna’, tålig snittblomma!

Pris

24 SEK

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Virksomhed

Topsælger

2 728 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?