Beskrivelse

Oversat af

Isop, timjan, kantnepeta, pimpernell, sibirisk gyllenlack, skogsförgätmigej, liten stenört, pensé, hornviol, praktstenört, fagertrav, alpaster, aubrietia, karpaterklocka, silverarv, backnejlika, hängslöja, solvända, liten såpnejlika och backtimjan är alla växter som passar i ett stenparti, som kantväxter eller i en torr och stenig slänt. Alla är fleråriga, flera är väldoftande och de trivs på i torra och näringsfattiga jordar. Det viktigaste är att jorden är väldränerad. De är också solälskande. Höjd:20-45 centimeter.

Så utomhus på växtplatsen i maj-juni eller augusti-september. Täck fröna med ett tunt lager (0,5 centimeter) jord, perlit eller sand. Vänta med att gallra till växten har fått två bladpar med karaktärsblad. Då kan du flytta växten till en bättre växtplats. Vintertäck plantorna med lite löv. Under det första året kan plantorna behöva lite vattning under sommarhalvåret. Sedan klarar de sig i allmänhet själva.

Påsen innehåller 1 gram frön, minst 100 stycken.
Innehållet i blandningen kan variera. De flesta av de ovanstående ska dock finnas med. Flera av sorterna säljer jag också för sig/separat.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med de här fröna väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Texten på fröpåsen är på polska, men har tydliga bilder som beskriver hur man sår fröna. Beskrivningen här ovanför kan också vara till god hjälp.

Varenr. 624427535

Visninger 2 223

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Stenpartiväxter: Skapa ditt eget stenparti. Flerårig blandning av flera sorter!

Pris

25 SEK

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Virksomhed

Topsælger

2 748 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Mere til dig