Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Folket i bild från 1960.

Reportage: Mirjam Furuhjelm är gynekolog och kvinna. Nu porträtteras hon stort på bild och intervjuas om kvinnosjukdomar och gynekologi. Hon ser gärna att det kommer fler kvinnliga gynekologer. Kvinnor kan vara lika bra gynekologer som män. Det är Mirjam Furuhjelms bestämd uppfattning.

Reportage: Artur Lundkvist skriver själv om sina egna möten med den store amerikanske författaren Henry Miller och hans maka Eve Miller. De bor på toppen av en klippa i Kalifornien. Artur mötte Henry Miller första gången bland glädjeflickorna i Paris gränder.

Reportage: Arne Hirdman reser till det mystiska Borneo och möter naturfolk i djungeln där. De är mycket intressanta att bekanta sig med!

Reportage: Försäkringsbolaget Folksam har låtit bygga en skyskrapa mitt i Stockholm, en toppmodern arbetsplats utan stämpelklockor! Här finns en enda dammsugare för hela byggnaden! En centraldammsugare. Interiören är modernistisk. Tidningen har besökt det nyinvigda Folksamhuset vid Skanstull på Södermalm och sett hur framtiden kommer att se ut för svenska arbetsplatser! Huset är utrustad med en bastu och på bild ser vi anställda flickor ta igen sig i bastun efter arbetet. Mängder av finesser och modernistisk arkitektur!

Reportage: Hur var Adolf Hitlers sista dagar? i ord och bild redogör FIB för hur den koleriske despoten dog.

Reportage: Hur är det egentligen att vara son till Charlie Chaplin? Charlie Chaplin junior skriver själv om när hans pappa jobbade med filmen Moderna Tider samt om uppväxten i det chaplinska hemmet.

Följetong: "Hög bland Saarijärvis moar" av Väinö Linna som följetong med illustrationer av Eric Palmquist.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar.

Varenr. 578866588

Visninger 349

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

FIB 12 1960 Mirjam Furuhjelm, Artur Lundkvist, Arne Hirdman, Folksamhuset

Pris

99 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

386 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?