Beschrijving

Vertaald door

I det vilda blommar luktärten på Sicilien. Där doftar blommorna intensivt av honung och apelsinblomma under sommaren. Old Spice är nära besläktad med den ursprungliga vildblomman från Sicilien, blandningen innehåller kulturarvssorter från tidigt 1900-tal, då den underbara doften ännu inte förädlats bort till förmån för större blommor. Färgerna är också de ursprungliga, magenta, lila, scharlakansrött, lavendel, ljusrosa och cremevitt.
Så fröna inomhus i såjord med en-två centimeters sådjup i april-maj. Blötlägg gärna fröna i ljummet vatten ett dygn före sådd. Täck sådden med gladpack som du gjort lufthål i. Ställ först sådden varmt och ljust. Placeras ljust och svalare efter groning. Utplanteras efter avhärdning när risken för nattfrost är över. Du kan också så fröna direkt på växtstället så snart jorden är uppvärmd i maj-juni. Denna sort behöver klätterstöd, till exempel en spaljé. Om du plockar bort vissnande blommor förlängs blomtiden.

Påsen innehåller cirka 20-22 frön (2g).

Grobarhet i laboratorietest: 94%.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger lite mer än vanligt. Därför kan portot bli lite högre än normalt.

Item nr. 615052041

Aantal keer bekeken 615

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Luktärt ’Old Spice’, doftar som luktärt gjorde förr!

Prijs

SEK 17

Frejasfröer

Dalum, Zweden

5.0

Frejasfröer

Bedrijf

Top verkoper

2 730 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?