Beschrijving

Vertaald door

Cikoriasallat Mechelse Middelvroeg
Det är en sort med ljusgula kolvar, en lätt bitter, distinkt smak och fasta, knapriga blad. Bitterheten går att minska genom att blötlägga bladen innan användning. Perfekt att äta rå, som tillsats till sallader eller smörgåsar. Cikoria är en rik källa till vitaminer, särskilt B-vitaminer, mineralsalter, kalium, järn och kalcium. Det som är värt att uppmärksamma är det faktum att cikoria innehåller intibin, ett ämne som reglerar matsmältningen. Den är lättodlad och gillar sand- eller lerjord.

Cikoriafrön sås direkt på friland från mitten av maj till mitten av juni. Det optimala sådjupet är 1-1,5 cm. Avståndet mellan raderna är 30-45 cm. När plantorna har 3-4 blad är det värt att gallra. Viktigt att vattna regelbundet. Tillför kväve- och kaliumgödselmedel.
Cikoria skördas vanligtvis från oktober till november (beroende på var man bor i landet). Efter skörd ska grönsaker placeras för drivning i ca12-15°C. Det skall täckas med t ex halm eller sand i 4-5 veckor. Det är viktigt att cikoria inte utsätts för ljus och dessutom skall den vattnas regelbundet (var 10:e dag). Förvaras sedan svalt.

Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner/butik. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp.

Item nr. 608856659

Aantal keer bekeken 498

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Cikoriasallat Mechelse Middelvroeg, höjd ca 25 cm, ca 50 frön

Prijs

SEK 15

Stenros

Flen, Zweden

5.0

Stenros

Geverifieerd

Top verkoper

3 718 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?