Beskrivning

Tidningen Se från 1941.

Omslaget: Alfred Dahlquist.

Reportage: I Eskilstuna finns en ny byggnad som kallas för "Fuxen". Här bor unga människor kollektivt. Bild på huset. Bilder inuti "Fuxen". På bild: Curt Käll, Sonja Forsberg, ingenjör Sven Råby.

Reportage: SE har besökt Sveg. Bild på centrala Sveg. Orsaken till besöket var att landsfiskal Olof Bromée har styrt Härjedalen "diktatoriskt" i 53 år. På bild håller han nyckeln till Gammelgården i Sveg.

Reportage: Alfred Dahlquist är en fenomenal skidåkare från Håsjö utanför Bräcke. SE träffar honom.

Reportage: Försvaret har haft stor utställning i Göteborg. På bild: konsul Henning Beyer, Axel Romdahl, Isaac Béen, Ingeborg Dixon, Harry Hjörne, Britt-Maja Scholander, Ingrid Ahlberg, Sophus Petersen.

Reportage: SE var med när baletten på Chinateatern sökte nya dansöser. På bild ser vi Ester Carnell. Hon granskar flickornas kroppar och de som inte är slanka och välbyggda nog åker ut direkt. Vi får se hoppfulla unga kvinnor sprattla med benen framför Ester Carnell.

Reportage: Nils Fredricsson var sjöman. Men så sadlade han om. Nu gör han succé som författare. SE har träffat honom. Han är rågblond och han kommer från Skåne.

Reportage: SE har besökt Krigshögskolan. Så ser det ut och detta händer på Krigshögskolan.

Reportage: Hemvärnet har aldrig varit viktigare än nu under kriget. SE skildrar Hemvärnets verksamhet.

Reportage: SE har besökt Hermods, den populära skolan för alla. På bild: Martha Backgård. Vi får följa henne. Hon kommer från Vrigstad utanför Jönköping. Bild på Claes-Gösta Runquist.

Reportage: SE var med under en rättegång kring en skilsmässa och en vårdnadstvist i Moskva. Det sovjetiska rättssystemet är mycket annorlunda när det gäller rättsfall av den här typen.

Reportage: Kriget rasar i Abessinien, eller Etiopien som vi säger idag. SE har den senaste rapporten. Storbritannien har gjort en kniptångsmanöver kring Addis Abeba.

Reportage: SE publicerar flygbilder från Suezkanalen som avslöjar att det ligger sänkta fartyg där. Situationen är mycket kritisk vid denna viktiga farled nu under kriget.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektnr 632635571

Visningar 63

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 12 1941 Olof Bromée, Curt Käll, Isaac Béen, Ester Carnell, Hemvärnet

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

386 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?