Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1948.

Omslaget: Prins Wilhelm granskar sin nya film.

Reportage: Olof Aschberg är en framgångsrik bankir. Nu är han på bild och han porträtteras i en lång text i Veckojournalen. Det är vännen och underhållaren Karl Gerhard som har skrivit den långa hyllningstexten till Olof Aschberg (Olof Aschberg är farfar till journalisterna Robert Aschberg och Richard Aschberg).

Reportage: Gertrud Fridh är en ung skådespelare och hon gör succé just nu. Veckojournalen har träffat henne.

Reportage: Unga kvinnor i societeten har nu gjort debut, d v s de har paraderat förbi kungafamiljen och visat upp sig i vackra klänningar. Veckojournalen visar nu på bild några av de unga, vackra kvinnor som har fått en chans att glänsa vid hovet och inför pressen. De är: Monica Bergenstråhle, dotter till redaktör Knut Bergenstråhle. Modern Elisabeth de Champs visar upp sina vackra och giftasvuxna döttrar på bild: Anne de Champs och Madeleine de Champs. Lia von Sydow. Friherrinnan Erin Fleetwood. Grevinnan Britta Bonde. Elisabeth von Sydow. Ulva Pauli, grevinnan Margaretha Lewenhaupt. Birgitta Dickson. Suzanne Gewert.

Reportage: Finns det liv på Mars? Knut Lundmark är astronom och nu skriver han om de senaste teorierna kring denna fängslande fråga.

Reportage: Veckojournalen har träffat Schweiz ambassadör i Stockholm. Han bor i Fersenska palatset vid Blasieholmstorg och han heter Henry Vallotton.

Annons: På ett helt uppslag annonserar Svenska Amerika Linien Göteborg - New York. Stor bild på vackra fartyget "M/S Stockholm".

Helsidesannons: Tidstrand filtar.

Helsidesannons: Gevalia kaffe.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 624479595

Visningar 66

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 8 1948 Olof Aschberg, Gertrud Fridh, Ulva Pauli, Suzanne Gewert, Britta Bonde

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?