Beskrivning

Tidningen Folket i bild från 1954.

Reportage: Tidningen har besökt Älvkarleby där Vattenfall har byggt en stor skalenlig modell över sina vattenkraftverk. På bilderna ser vi ingenjör Stig Angelin och Erik Eriksson studera modellerna. Bild även på ingenjör Sven Erik Vikholm. Här planeras morgondagens kraftverksbyggen i Sverige.

Reportage: Upptäcktsresande Arne Hirdman har levt med pygméer i Afrika. Här är hans reportage om det exotiska folket. Även om pygméerna var små så fick de alltid bära Arne Hirdmans privata packning, och det gjorde de gladeligen!

Reportage: Bror Mogren är tandläkare. Nu skriver han om tandvården i Sverige och att vi bör satsa på barnen framför allt.

Reportage: Björn Palm skriver om farorna med television. I de länder där tv har införts och där man låter privata företag sända tv, så avbryts programmen av mycket störande reklaminslag. Dessa reklaminslag är rena propagandan för kapitalism, skriver Björn Palm. När vi väl får tv i Sverige så är det mycket viktigt att staten tar kontroll över den, menar Björn Palm. Med hjälp av television kan de borgerliga störta en socialistisk regering, varnar han.

Artikel: Tidningen hyllar Linnea Jansson i Johanneshov med en bild och en text. Inte nog med att hon är intelligent, hon är vacker också, konstaterar tidningen. Linnea Jansson vill hylla arbetande kvinnor.

Serie: Pelle Svanslös av Gösta Knutsson.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar.

Objektnr 632544793

Visningar 52

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FIB 32 1954 Stig Angelin, Bror Mogren, Sven Erik Vikholm, pygméer, Björn Palm

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

386 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?