Beskrivning

Tidningen Femina från 1959.

Reportage: Femina har besökt Åland för att skildra kulturen och livet där. Bild från Kastellholm. Bild på S:ta Birgittas kyrka. Bild på kyrkoherde Valdemar Nyman. Tidningen skriver att han är mycket omtyckt på Åland.

Reportage: Marianne Kärrholm är laborator vid Textilforskningsinstitutet Tefo i Göteborg. Nu är hon på en stor bild i tidningen. Nu intervjuas Marianne Kärrholm, en av få kvinnor som arbetar med denna forskning.

Reportage: Tidningen träffar en familj där mannen har drabbats av MS, Multipel Skleros. Livet blev inte som de hade tänkt sig. Nu kretsar nästan allt kring mannens sjukdom. Här skildras prövningarna och lidandet hos en familj som har drabbats av MS på 1950-talet.

Reportage: Christian Sörensen kommer från Danmark och han är direktör. Nu får Femina komma in i hans fantastiska hem. Det är modernt och det är stilrent. Huset ligger i Rungsted och arkitekt är Svend Åge Sörensen.

Artikel: Gösta Åhlén är direktör för Åhlén & Holm samt Tempo (Senare Åhléns) och han är förmögen och han äger flera semesterhem i Sverige. Han har nu lämna sin fashionabla våning på Strandvägen i Stockholm och bor i stället på Stigberget på Söder, med hänförande utsikt över Stockholm. Nu är Gösta Åhlén på bild.

Artikel: Italienske källarmästaren Luciano Frati har tagit över restaurangen Stortorgskällaren i Gamla stan. Nu kommer han troligen att byta namn på den. På bild ser vi Luciano Frati tillsammans med Yngve Smedberg från Strand.

Annons Helsidesannons: Tokalon hudkräm.

Annons Helsidesannons: Libo Konfektion i Borås.

Annons Helsidesannons: Simca Vedette.

Annons Helsidesannons: Troeds möbler.

Annons Helsidesannons: Oscaria skor.

Annons Helsidesannons: Omega, klockor för damer.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 627436769

Visningar 59

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 39 1959 Åland, Valdemar Nyman, Marianne Kärrholm, Gösta Åhlén, MS

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?