Beskrivning

DEVILINSIDE - ARBETA på en SKRÄCKTV-kanal

* Spelet är ett oanvänt originalspel som ligger i ett hårdpappersfodral.
* Pappersmanual medföljer.
* Spelet är ett antal år gammalt men fortfarande väldigt bra.

Kombinationen av action, pussellösande och skrämselmoment är väl avvägd. Spelets originalitet och brutalitet gör, tillsammans med den stundtals fantastiska grafiken, upplevelsen väldigt intressant.

Recension 1:
"Whatever happens - the Show must go on…", skriker programledaren Jack T Ripper till studiopubliken och skickar iväg dig, Dave, på ett nytt skräckfyllt uppdrag…

I spelet Devil Inside är du Dave, en före detta polis, som arbetar åt ett TV-kanal med namnet WWWL@. Denna TV-kanal har specialiserat sig på skräck och övernaturliga saker. I direktsändning i showen 'The Devil Inside' ska du ta dig an mysteriet med Shadow Gate, det hemsökta huset. Kameror och kameramän följer varje steg du tar. Hela tiden hejas du på av studiopubliken och Jack T Ripper som ser vad du gör. Kommentarerna från studion är ibland syrliga och ironiska.

Programmet Devil Inside påminner ganska mycket om en del verkliga TV-program, men framför allt känns det igen från mörka framtidsskildringar som 'The Running Man', där riktigt våld blir en del av TV-underhållningen. Precis som de gamla gladiatorspelen i Rom. Devil Inside innehåller också mycket humor och driver med dagens medier ganska friskt.

Devil Inside spelas i 3:e person (dvs som i TombRaider, Outcast, Heretic II, Resident Evil etc). Överallt finns det kameror som man kan växla mellan. En kamera finns bakom Dave och när den används liknar spelet ett vanligt actionspel. En annan kamera sköts av en kameraman som springer med, vilket ger ganska spännande effekter. Det finns också fasta kameror där hela miljöer kan ses samtidigt. Att styra Dave görs lättast med kameran som finns bakom Dave. Givetvis finns det snabba klipp, ultrarapid och vackra kameraåkningar. Mycket effektfullt.

Själva spelet förs hela tiden framåt av små filmsekvenser. Detta bidrar till känslan av att befinna sig mitt i ett direktsänt TV-program. Ibland blir det t o m med 'atmosfäriska störningar' på bilden - allt för att ge den rätta känslan.

Dave är inte en akrobatisk figur. Han kan inte ens hoppa. Istället kan Dave slakta Zombies. Just det, mycket tidigt i spelet dyker dessa konstiga figurer upp i stort antal. Många gånger slutar dessa möten i ganska blodiga tillställningar där zombies skall avlivas (en gång till?). Det stora antalet zombies som ska likvideras, samt en viss avsaknad av överraskningsmoment bidrar till att detta spel inte får toppbetyg av mig. En del zombies har också ett utseende som faktiskt påminner mer om snälla små gummor än farliga zombies. Onödigt!

Även om "blodmängden" går att reglera med "föräldrakontrollås" så är det ett våldsamt spel. På värsta nivån så skvätter det ordentligt… Jag tycker att åldersgränsen på 11 år är för låg.

Grafiken i spelet är helt klart godkänd. Detsamma gäller ljudet.

Vad betyder då Devil Inside? Jo, Dave kan faktiskt ta fram "djävulen inuti sig" (Devil Inside) - som är en kvinnlig figur med namnet Deva. Men, hur det är att spela som Deva får du faktiskt ta reda på själv. Om du törs…

Recension 2:

Att skapa något unikt och ovanligt är nyckelord i spelbranschen idag. Kloner på spel i all ära, men det som verkligen imponerar på mig är nyskapande och nytänkande. Devil Inside tillhör skräckgenren, en genre som jag inte sett mycket av på PC den senaste tiden. Gemensamt för de spel som hittills dykt upp är att de oftast haft en väldigt filmatisk känsla och det är just det som är Devil Insides huvudmoment.

Spelets bakgrund är minst sagt något av det mer originella jag hört talas om. The Devil Inside är egentligen en skräckfylld TV-show sänd från Kalifornien som bjuder på underhållning och innehåll långt utöver det vanliga. Tittarna följer Dave Cooper, en före detta LAPD-agent som numera i direksändning slaktar monster i hemsökta hus och på andra skumma platser. Som du antagligen förstått är ditt jobb att kontrollera denne Dave. Med sig har han även sin kameraman som ser till att publiken underhålls med riktiga närbilder samtidigt som han peppas av programledaren, Jack T. Riper.

Spelaren kommer in i spelet då Cooper är på väg igenom "Shadow Gate", ett hemsökt hus i Hollywood Hills. Omedveten om att en av Amerikas värsta massmördare kommit tillbaka från helvetet med en hord av demoner och bosatt sig i huset gör sig Jack redo för att gå in.

Dave Cooper har en lite smått ovanlig egenhet - han kan förvandla sig till Deva, en kvinnlig demon i tighta kläder. Devas jobb är att ta tillbaka de dödade monstren till helvetet i utbyte mot nya krafter och trollformler. Dave i sitt vanliga jag pysslar med M16-gevär och shotguns istället för övernaturligheter.

Först och främst tycker jag att den filmatiska känslan i spelet är väldigt hög. Det känns faktiskt lite som en TV-show med den uppsjö av kameramöjligheter som finns. Skrämselmomenten är många, men genom att byta vinkel kan man ofta minska antalet om man känner sig lite darrig till mods. Riper, programledaren, är inte helt passiv genom spelet han heller. Han kommer att fälla kommentarer och hjälpa dig ibland. Publiken gör sig inte heller ohörd utan applåderar gärna om du har ihjäl någon på ett spektakulärt sätt. Ganska makabert vill jag säga.

Systemkrav:
Win95/98 (Funkar även till många nya datorer.)
64 MB RAM.
100 MB Hårddiskplats
Pentium2 266 MHz.

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera eller Swish inom en vecka.
Frakt tillkommer eller hämtas i Lund.

Objektsnr 628358282

Visningar 35

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 22:08

DEVILINSIDE - ARBETA på SKRÄCKTV-kanal / PC spel NY <----

Pris

44 kr

Slutar om

amanda010101

Lund, Sverige

5.0

Verifierad

84 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?