Beskrivning

* Spelet är ett oanvänt originalspel som ligger i en inplastad originalask av DVD-typ.

Commandos: Strike Force

Commandos är en väletablerad spelserie med en stor skara hängivna fans. Tidigare har det varit omgångsbaserade taktiska spel där man har fått guida sina små kommandosoldater genom uppdrag under andra världskriget. Spelen har haft en speciell stil och en lågmäld serietidningsliknande humor. Med Commandos Strike Force har man nu helt bytt genre till förstapersons skjutspel.

Sådant brukar normalt inte fungera något vidare, när en serie är etablerad inom en genre gör den bäst att stanna vid sin läst.

Tack och lov finns det undantag som bekräftar regeln.

Commandos-spelens typiska taktiska pussel har klarat sig fint i övergången till skjutspel. Alltså har man tre olika hjältar att spela, prickskytten, kommandosoldaten och spionen. De olika vapen och olika egenskaper vilket ger uppdragen variation. I vissa fall har man bara en hjälte att slåss med men ofta får man växla mellan två eller alla tre. Då gäller det att låta dem komplettera varandra precis som i tidigare spel i serien. Exempelvis måste man kanske låta prickskytten knäppa en vakt innan spionen kan smyga förbi osedd. Kampanjen är traditionell och består av linjära uppdrag men de knyter an till varandra på ettföredömligt sätt. Exempelvis anfaller man och tar en by för att i nästa uppdrag försvara den när de tyska förstärkningarna anländer.

Spelet är dessutom visuellt tilltalande med en unik stil som doftar av fyrtiotal och gamla krigsfilmer. Miljöerna och kartorna är detaljerade, vidsträckta, trovärdiga och taktiskt intressanta. Ljudet är i toppklass och i surround-läge är det lätt att höra var ljudkällorna befinner sig.

Det som skiljer Commandos från alla andra skjutspel i genren är stilen och känslan. Call of duty, Medal of honor och Brothers in arms försöker efterlikna filmer som Saving Private Ryan och serier som Band of brothers. Resultatet blir tårdrypande, melodramatiskt och lite fånigt amerikanskt patriotiskt.

Commandos tar istället sin inspiration från 70-talets humoristiska krigsfilmer i stil med Clintans Kellys hjältar, den seriösare En bro för mycket och superklassikern Hjältarna från Telemarken. Commandos skäms inte för att avbilda en mytisk historiebeskrivning där elakingarna är helt igenom onda, hjältarna renhjärtade och ammunitionen billig.

Man borde vara innerligt trött på andravärldskrigsskjutspel vid det här laget men Commandos tillför genren något helt nytt istället för att rätta in sig i ledet. Det bjuder på en skön humor, stiliserade hjältar och massor av hämningslös action uppblandat med smygande, prickskytte och taktiska nötter att knäcka. Det här är riktigt bra och det mest upphetsande som har hänt i genren sedan Hidden and dangerous kom föråratal sedan. Glöm alla expansionspaket till de storsäljande serierna, Commandos Strike Force är det som gäller.

Systemkrav:
Pentium4 1.8GHz or Athlon XP
Windows: XP / Vista / 7 (Funkar även till många nya datorer.)
RAM: 512Mb
Disk space: 2.85Gb

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i Lund.

Objektsnr 628355367

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 21:37

COMMANDOS : Strike Force /PCspel / NY inplastat <----

Pris

60 kr

Slutar om

amanda010101

Lund, Sverige

5.0

Verifierad

84 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?