Beskrivning

  • Spelet är ett oanvänt originalspel som ligger i en originalCDask.
  • Du kan välja att spela på Svenska! (eller engelska, tyska. Det står på tyska på baksidan men det går alltså att spela på svenska)
  • Manual finns på CD-Romen.
  • Spelat har några år på nacken men är fortfarande ett kanonspel.

Bullfrog vet hur man gör ett beroendeframkallande och individuellt spel, Gene Wars är inget undantag.

En beroendeframkallande blandning mellan 'Populous och Lemmings', med massor av visuell stil och en annorlunda humor.

Tänk dig en blandning mellan Populous och Lemmings som sedan programmerats av den ökände regissören Ed Wood. Då har du Gene Wars knäppa sci-fi-värld.

Många TV-spel ger dig en chans att ta del i intergalaktiska krig, men få börjar när kriget är slut och involverar dig i uppstädningsarbetet. Gene Wars är ett av de få som gör det.

Handlingsmässigt så är Gene Wars ganska enkelt: det är i framtiden och fyra sorters krigande varelser - Earthlings, Saurians, Schnozzoids och Bohemians - har investerat många år i blodiga strider i hela kosmos. Detta till stort förtret för en andeliknande grupp högt stående utomjordingar, som kallas the Ethereals, som bor i samma galax och som ärligt talat är fruktansvärt trötta på att det ser ut som svinstia där. En dag konfiskerar de alla stammarnas massdestruktionsvapen och säger åt dem att nu ska de jobba ihop för att reparera de skadade ekosystemen på 25 planeter. Som du kanske redan gissat så är det spelarens jobb att ha befälet över en av stammarna.

Att reparera en planet låter lätt. Du blir tilldelad ett antal olika specialarbetare med annorlunda färdigheter: några bygger din grund, några driver djurhjordar, några skördar o s v, och alla rör sig på det vanliga PC-sättet (klicka på dem, och klicka sedan på det ställe där du vill ha dem). Men saken är den att varje gång du kommer till en planet för att städa, så släpps andra stammar också ner där. Och samarbetsandan vara inte länge, en av de bästa aspekterna i spelet är att komma på hur du kan använda dina specialister till att ställa till olovlig förödelse bland de rivaliserande stammarna. Oturligt nog kan de andra göra samma sak med dig. Du vinner om du är först med att utföra the Ethereals önskningar - då får du åka vidare till nästa planet och börja om igen.

Fastän Gene Wars till en början liknar ett strategispel i Civ-stil (Du genomför dina egna planer på ett helt fritt sätt), så är det faktiskt ett strikt organiserat pusselspel. I början på varje uppdrag tar spelaren emot en rad specifika instruktioner från the Ethereals om vad som behöver göras - det kan vara allt ifrån att driva vissa djur till en speciell plats på planeten till att plantera vissa växter och sedan återanvända dem. Gene Wars är mer en sorts Populous möter Lemmings: du får alla möjliga krafter och verktyg att spela med, som i det första, men väldigt specifika problem att lösa, som i det senare.

På många sätt är det här en bra idé - spelet visar dig sakta olika uppgifter du kan utföra, så du förväntas aldrig veta allting på en gång. Att attackera de andra stammarna är också en viktig del i spelet, men det måste göras i hemlighet när the Ethereals inte tittar på. Det är skön omväxling från de spel där slagen alltid står i centrum.

Fastän Civ-fans kanske tycker att pusselstrukturen känns stel, om du accepterar det, så är Gene Wars fantastiskt kul och om du är i rätt stämning, irriterande beroendeframkallande. Efter de första nivåerna, som bara är till för att lära dig grundläggande färdigheter, blir problemen mycket krångligare och du kommer på dig själv med att behöva tänka i nya ansträngande banor för att genomföra uppdragen.

Systemkrav: Win 95/98 (DOS-spel. Fungerar även till många nya datorer.)

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i Lund.

Objektsnr 628359381

Visningar 44

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 22:22

GENE WARS - beroendeframkallande / PC spel NYTT

Pris

49 kr

Slutar om

amanda010101

Lund, Sverige

5.0

Verifierad

84 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?