Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Omslaget: Mai Zetterling.

Reportage: Evert Taube fortsätter sin resa på hästryggen genom Argentina. Han berättar om vad han upplever på Pampas och minns tillbaka på sin ungdom där.

Reportage: Jöran Ramberg är astronom. Nu skriver han om månen, en himlakropp som alltid har fascinerat människan. Radioingenjörer i Amerika har nyligen lyckats skicka radiovågor till månen och när de studsade tillbaka kunde månens topografi undersökas. Det gav fascinerande insikter.

Reportage: Tidningen har träffat doktor Agne Beijer. Han är en lysande teaterkritiker på Göteborgs Handels och Sjöfartstidning. Han har också skapat Drottningholms teatermuseum och tidningen träffar honom där.

Reportage: Jacques de Laval skriver om situationen i Italien nu efter kriget.

Artikel: Aili Pekonen är på bild. Hon är modekonsult för den svenska skoindustrin och det är hon som bestämmer vad vi ska ha på fötterna. Här berättas om Aili Pekonen och hennes arbete med skor.

Artikel: Thore Virgin från herrgården Qvarnfors i Bjärnum är på bild. Han är känd för att vara en av landets främsta bibliofiler och samlare.

Artikel: Karin Beskow är på bild. Hon är dotter till landshövding August Beskow. Nu har hon rest till Indien för att gifta sig med Ramsay Tainish. De ska bo tillsammans i Kashmir.

Artikel: Prins Bertil har besökt Normandie. Sverige har skänkt ett antal baracker till det sargade Normandie och prinsen var där för att inspektera dem. Han fick ett varmt välkomnande.

Artikel: Riksdagsmän behöver inte endast motionera i kammaren. De behöver fysisk motion också. Veckojournalen publicerar bilder på riksdagsledamöter som motionerar. Bild på Gottfrid Frödeberg från Arbrå. Vi ser riksdagsledamoten göra armhävningar i bar överkropp.

Artikel: Ett fruktansvärt jordskred har inträffat i Sköttorp vid Lidan, en å i Västergötland. Det kallas för Sköttorpsraset. Tidningen berättar om raset och publicerar en bild från det. Hela Lidköping hotades, men till sist kunde man avstyra det.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 623111055

Visningar 73

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 6 1946 Jöran Ramberg, Karin Beskow, Thore Virgin, Aili Pekonen

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?