Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Omslaget: Gunn Wållgren

Reportage: Johannes Wickman är rutinerad utrikesredaktör på Dagens Nyheter. Nu får Veckojournalen komma hem till honom på Östermalmsgatan 34 och han ger en stor intervju. Han är 64 år men ser tio år yngre ut, konstaterar tidningen. Johannes Wickman var en av få tunga journalister i Sverige som vågade kritisera nazismen öppet under kriget.

Reportage: Det har varit stor biltävling i Stockholm. På bild ser vi bl a Cecilia Koskull som vann en fin pokal. Hon vann i damklassen. Herrklassen vanns av Olof Landbü. Han är också på bild tillsammans med sin kartläsare. Här berättas om den rafflande tävlingen.

Reportage: Reportern Frank Heller har besökt Argentina. Här talas inget annat än spanska så Frank Heller fick använda den italienska han kan samt handgester för att göra sig förstådd. Det var ovanligt kallt i Buenos Aires. Man tänker inte alltid på hur långt söderut staden faktiskt ligger, skriver Frank Heller.

Bild: Den så kallade lördagsdynamitarden har slagit till igen. Det handlar om en brottsling som apterar sprängladdningar på olika ställen i Stockholm. Lördagsdynamitarden gäckar polisen. Tidningen publicerar en bild på en utblåst byggnad. Han kallas också för Sabbatssabotören.

Bild: Elisabeth Bergenstjerna har förlovat sig med civilingenjör Hans Olof Palme. Nu är båda på bild.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 621825190

Visningar 203

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 47 1946 Olof Landbü, Cecilia Koskull, Johannes Wickman, Wållgren, Argentina

Pris

129 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?